• Wedstrijdverslag CSV BOL - SV Marken

Vandaag de eerste wedstrijd van de "finale" voor een plaats in de eerste klasse tegen oude bekende BOL waarvan Marken in de competitie maar één punt heeft gepakt. Beide ploegen begonnen toch wel wat nerveus aan de wedstrijd waarin de thuisploeg het eerst dreigend was. In de 7de minuut direct al gevaarlijk met een afstandsschot en een paar minuten later kon Erik Teerhuis een inzet van dichtbij net voor de lijn keren. Net binnen het kwartier spelen was het de beurt aan Marken met een schot uit de draai van Youran Burggraaf en een paar minuten later ging een schot van Kevin Giele uit een voorzet van Jeffrey Veerman naast. Beide ploegen waren redelijke gelijkwaardig met dreiging over en weer zonder al te veel aanvallende risico's te nemen. In de 24ste minuut kreeg Marken zijn eerste corner te nemen waaruit een behoorlijke scoringskans bij de tweede paal voor Youran uit kwam. Nog binnen het halfuur spelen kreeg Marken de grootste kans, volledig vrijstaand voor een leeg doel schoot Rene Commandeur echter over. Direct daarna werd een schot van Jeffrey met moeite gestopt. Ook BOL was weer zeer dreigend met een schot dat door Ramon Visser net voor de lijn kon worden weggewerkt. Een minuut of tien voor de rust was Marken er weer bijna door uit een prima aanval, uit de rebound kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. In de 41ste minuut viel dan toch eindelijk de eerste goal, na prima combinatiespel schoot Timon Plak uit de draai van dichtbij de 1-0 tegen de  touwen. Een prima eerste helft met twee nerveuze ploegen en mogelijkheden over en weer.
    Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer waarin Marken in de begin fase het beste van het spel liet zien inclusief een aantal prima mogelijkheden. Eerst een vrijetrap van Ramon die tot corner werd getikt, een te zacht schot van Jeffrey en een vrijetrap schuin voor de goal die net over ging. Rond de 10de minuut was het even de beurt aan de thuisploeg met druk op de goal van Marken en een vrije kopkans bij de eerste paal. De schroom leek er bij beide ploegen af en er werd meer vrijuit gevoetbald met mogelijkheden over en weer.  Pas in de 75ste minuut lag de gelijkmaker in het net, uit een voorzet van Jeffrey schoot Youran voorlangs maar tikte Kevin bij de tweede paal de 1-1 binnen. Twee minuten later was het andersom toen tikte op aangeven van Kevin Jeffrey de 1-2 in het doel. De ontlading was enorm bij de gehele groep en het meegereisde publiek. Maar de thuisploeg gaf het niet op en was al snel na deze goal weer dreigend voor het doel van Marken. Ook Marken was met een vrije trap van Ramon nog dichtbij een treffer. In de slotfase kopte Dominic Zeeman een inzet van de lijn en schoot BOL nog een keer in het zijnet. In de stand kwam geen verandering meer en zo had Marken een prima uitgangspositie gecreëerd voor in de thuiswedstrijd op zaterdag 10 juni a.s.