• Voetbalcoach diploma voor 2 pupillentrainers

  Op donderdag 6 juni 2024 hebben SV Marken jeugdtrainers Berry Groot en Mark Schipper hun diploma 'Voetbalcoach 1 Pupillen' (UEFA C) behaald.

  Tijdens de opleiding werd er veel aandacht besteed aan zowel de theorie als praktijk van het trainen van spelers in de leeftijdscategorie Mini-Pupillen t/m O12. Zo werden de verschillende teamfuncties, teamtaken en voetbalhandelingen behandeld, alsook de vier gouden trainingsprincipes, de leeftijdsspecifieke kenmerken van pupillen en de vier kwaliteiten van een voetbaltrainer. 

  En dan was er natuurlijk nog de praktijk; tijdens zes bijeenkomsten bij VV Westzaan werden er diverse trainingsvormen gegeven aan een spelersgroep, waarna de cursisten van uitgebreide feedback werden voorzien van de KNVB-opleider en de medecursisten. Ook moest er een tweetal keer een Proeve van Bekwaamheid worden afgelegd, waar ook ervaren SV Marken jeugdtrainers Erwin en Remco een wedstrijd van de cursisten hebben geobserveerd en beoordeeld.

  Aangezien aan het eind van het traject alle theorie- en praktijkopdrachten met een goed gevolg afgesloten waren, heeft SV Marken er nu twee gediplomeerde pupillentrainers bij.

  Proficiat heren!

   

  Jeugdcommissie SV Marken