• SV Marken verliest wedstrijd die niet verloren mocht gaan

Vandaag stond er een cruciaal duel op het programma uit tegen Vitesse Delft dat vijf punten voorsprong heeft op de ranglijst. Aanhaken of een onoverbrugbare afstand van acht punten..
    Onder prima weersomstandigheden op een "gewoon" grasveld werd er ruim over half drie afgetrapt en kregen beide ploegen al snel een (kleine) mogelijkheid om de score te openen. Binnen tien minuten spelen moest Kevin Giele geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Michiel Appel. De wedstrijd verliep verder erg nerveus van beide kanten mede omdat de thuisploeg niet wilde verliezen en Marken niet mocht verliezen. Pas in de 20ste minuut was er weer iets te noteren, een voorzet van Vitesse Delft vanaf de rechterkant werd door Yort Willems prima uit zijn doel gestompt. Marken verdedigde en probeerde via counters gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander wat vrijwel niet gebeurde. Nadat Yort Willems in de 31ste minuut  eerst nog een diepe bal onschadelijk had gemaakt was het een paar minuten later wel raak. Uit een corner van rechts werd de bal eerst nog op de paal gewerkt maar de rebound werd door Jevon Blijd binnen getikt 1-0. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de thuisploeg in het eerste bedrijf, Marken was in de 38ste minuut nog een keer dreigend met een afstandsschot van Leon Schipper maar meer gebeurde er niet. Al met al een zeer matige eerste helft waarin het belang niet te leek worden onderkend.
    SV Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer om zo mogelijk het karwei te klaren maar niets bleek minder    waar na afloop van de wedstrijd. Binnen vijf minuten spelen kwam de thuisploeg bijna op een 2-0 voorsprong, de vrije kopkans werd door Yort Willems op de paal getikt. Vrij snel na deze actie was Marken dreigend met een scrimmage voor het doel van Vitesse Delft. Tien minuten na de thee was Marken dichtbij een doelpunt toen de inzet van de wederom hardwerkende Tijs Klaver op de lijn werd gekeerd. Dit werd weer gevolgd door druk van de thuisploeg op het doel van Marken. Een minuut of tien later tikte Yort Willems voor de tweede een kopbal van dichtbij tegen de paal. Ook Marken probeerde het nog een keer met een uitbraak maar zonder succes. Rond de 70ste minuut kwam Stephan Plat in het veld voor de moegestreden Erik Teerhuis maar aan de speelwijze veranderde niets. Ruim tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd tikte Yort Willems eerst een stuiterbal uit de kruising en maakte een diepe bal onschadelijk. Gezien de stand op het scorebord moest er wat gebeuren, Sebastiaan Peereboom werd naar de kant gehaald en vervangen door een extra aanvaller Rick Boes. Dit pakte desastreus uit, direct daarna stond de 2-0 op het scorebord, een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd door Rene Commandeur in eigen doel geschoten. Hiermee was de wedstrijd gelopen en maakte de thuisploeg er in de 87ste zelfs nog 3-0 van, ingeleid door balverlies schoot Rene de Graaff de bal diagonaal in de kruising. Door dit verlies wordt de achterstand acht punten wat onoverbrugbaar lijkt om degradatie te voorkomen met nog zes wedstrijden te spelen. Zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen Volendam. Aftrap 14.30 uur.