• SV Marken houdt SV Zandvoort op afstand

Onder prima voetbal- en weersomstandigheden werd er om even over drieën plaatselijke tijd met dezelfde basiself van de afgelopen wedstrijden afgetrapt in Zandvoort tegen de plaatselijke SV. Met deze ploeg had Marken nog wel iets goed te maken, thuis een ontluisterende nederlaag met 2-9. Al snel in de wedstrijd, de vierde minuut, was de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg te noteren. Maar dreiging over de rechterkant werd door Jeffrey Koreman onschadelijk gemaakt. De thuisploeg zette Marken vast op eigen helft en daardoor kreeg Marken geen grip op het spel van Zandvoort. In deze fase waren zij toch maar nog een keer dreigend met een diagonaal schot vanaf de rechterkant die maar net voorlangs ging. Het was Marken dat tegen de verhouding in de 26ste minuut op voorsprong kwam. Een counter over de rechterkant, volgens de grensrechter buitenspel maar volgende scheidsrechter Barrales niet, werd prima voor de goal gespeeld en kon door Leon Schipper bij de tweede paal worden binnen getikt 0-1. Lang duurde deze voorsprong niet want vijf minuten later lag de gelijkmaker in het net. Een voorzet/schot vanaf de rechterkant door Salim Ferfout verdween bij de eerste paal achter doelman Jeffrey Koreman 1-1. Direct hierna kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Marken kwam sporadisch onder de druk uit en liet aanvallend weinig zien mede door de vele slechte passes en balverlies. In de blessuretijd redde Marken nog een kopbal op de lijn en bleef de ruststand 1-1. Met deze ruststand mocht Marken zeker niet ontevreden zijn ook gelet op de corner verhouding van 6 tegen 0 voor Marken.
    Na de thee bleef Rick Boes achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ramon Veerman. Tien minuten na de rust betaalde deze wissel zich al uit. Een prachtige diepte pas van Leon Schipper werd door Ramon Veerman, keeper omspeeld, tegen de touwen gewerkt en weer stond Marken op voorsprong: 1-2.  Verder gebeurde er in het eerste kwartier van het tweede bedrijf vrijwel niets voor de beide doelen. Na ruim een uur spelen kwam er iets meer vuur in de wedstrijd en creëerden beide ploegen een mogelijkheid om te scoren. In de 65ste minuut verliet René Commandeur geblesseerd het veld en werd vervangen door de weer herstelde Stephan Plat. Twee minuten na deze noodgedwongen wissel kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Een lichte overtreding binnen het zestienmetergebied werd bestraft met een penalty door scheidsrechter Barrales. Dit buitenkansje werd benut door Jesse de Haan en de stand was weer gelijk 2-2.  Een paar minuten later was het weer de beurt aan Marken, tot twee keer toe werd Ramon Veerman door Arno Boes vrij voor de goal gezet. Hierna was het weer Zandvoort dat tot twee keer toe zeer dichtbij een voorsprong was waaronder een vrije kopkans vanaf een kleine tien meter afstand. Maar de koek was nog niet op in deze zeer enerverende slotfase die tot een uur spelen niet echt de moeite waard was. In de 81ste minuut ging een diagonaal schot van Ramon Veerman via de kruising over en een minuut later schoot hij vanaf de andere kant diagonaal op de binnenkant van de paal. Het slotakkoord was voor de thuisploeg met een schot voorlangs, maar gescoord werd er niet meer. Ook in de tweede helft kreeg Marken geen enkele corner te nemen! en de thuisploeg drie stuks. Al met al over de hele wedstrijd gezien moet/kan men tevreden zijn met een punt al was in de slotfase de overwinning voor Marken nog heel dichtbij. Mede omdat directe concurrent voor de derde plaats Arsenal ook gelijk had gespeeld verandert er niets in de stand op de ranglijst.
    Volgende week zaterdag 13 april speelt Marken weer eens een thuiswedstrijd, en wel tegen Buitenveldert, de aftrap is om 14.30 uur.