• Punt verdiend, niet gekregen

Vandaag was de tegengestane Westlandia waar tegen de enige tot op heden overwinning, 4-6, was behaald in de uitwedstrijd. Marken startte in de reeds een aantal weken bekende opstelling met dezelfde spelers met veel mensen achter de bal en mogelijkheden om uit te breken als daar de mogelijkheid voor was. De begin fase verliep in een hoog tempo met in de begin fase een paar kleine mogelijkheden voor Westlandia. Marken was voor het eerst dreigend na ruim een kwartier toen Youran Burggraaf bijna doorbrak en een aantal minuten later ging een afstandsschot van Leon Schipper maar net over het doel. Marken hield tot bijna een halfuur spelen redelijk eenvoudig stand en ging de wedstrijd gelijk op. Maar in de 29ste minuut kwam daar verandering in, nadat eerst nog een scrimmage was afgeslagen werd in dezelfde minuut een voorzet vanaf rechts door Hamzi el Yddri binnengewerkt 0-1. Een minuutje later een schot vanaf 16 meter die door Yort Willems uitstekend werd gestopt. In de 33ste minuut leek de scheidsrechter de bal op de stip te leggen bij Marken maar niets was minder waar, de doorgebroken speler werd bestraft op een schwalbe en kreeg daarvoor geel. Een kleine tien minuten voor de thee was Marken zeer dichtbij de gelijkmaker maar helaas maakte Dominic Zeeman vrij voor de goal de verkeerde keuze. Kort hierna waren de gasten weer dreigend toen Jan Pieter van der Vis door de zeer snelle buitenspeler er werd uitgelopen maar de bal ternauwernood tot corner kon verwerken. In de 42ste minuut kwam Marken toch wel terecht op gelijke hoogte, een snelle uitbraak over de linkerkant werd door Jan Pieter van der Vis voor de goal gelegd en door René Commandeur in tweede instantie binnen gewerkt 1-1. Dit was tevens de ruststand ook al kregen beide ploegen nog een mogelijkheid in de slotminuten.
    Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers met de intentie om de volle buit binnen te halen. In de beginfase was het eerst de beurt aan Marken om iets aan de score te doen met een schotje van Commandeur en een doorbraak van Schipper die met een overtreding werd afgestopt. Maar helaas kwam Westlandia in de 55ste minuut weer op voorsprong met een diagonaal schot van Marvin Vollebregt, dat van richting werd veranderd en daardoor in de kruising belandde voor de 1-2. De start van het tweede bedrijf was wat matig van Marken met veel onnodig balverlies. Net binnen het uur spelen was Marken dichtbij de gelijkmaker en zelfs een voorsprong. Eerst was een lobje van Burggraaf net niet hoog genoeg om de keeper van Westlandia te verschalken, had wel gemoeten, en direct daarna werd een kopbal van de zeer ijverige Commandeur van de lijn gehaald. Om meer druk naar voren te krijgen werd in de 73ste minuut centrale verdediger Sebastiaan Peereboom naar de kant gehaald en Stephan Plat ingebracht. Marken probeerde in het laatste kwartier nog met een slotakkoord minimaal een punt aan dit duel over te houden. Eerst een diagonaal schot(je) van de voor de zoveelste keer mee opgekomen Erik Teerhuis, een zeer goede  mogelijkheid van Calvin den Boer in een vrije positie bij de tweede paal en tot slot een scrimmage voor het doel van Westlandia. In de slotminuut van de officiële speeltijd nog een kopbal van dichtbij door Westlandia die over de goal van Yort Willems ging. In de terecht bijgetelde zes minuten blessuretijd, veel irritant gedrag van de gasten, werd er niet meer gescoord en stond Marken helaas en onverdiend weer met lege handen.