• Marken zegeviert in Zaandam

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte op verzoek van de thuisclub Hellas Sport. Het eerste kwartiertje was afwachtend van beide kanten zonder dat er ook maar iets noemenswaardig voor beide doelen gebeurde, Na precies een kwartier spelen was de eerste mogelijkheid van Marken ook direct raak. Een prima pass vanaf de rechterkant werd door Arno diagonaal prachtig in het doel geschoten 0-1. Hiermee was gelijk de ban gebroken want 6 minuten later lag de 0-2 al in het net, de mee opgekomen Jan Pieter kopte van dichtbij raak. Hierna was de thuisploeg tot twee keer toe zeer dreigend maar evenzo veel keer hield Yort zijn doel schoon. Nog binnen het halfuur spelen kwam Marken al op een 0-3 voorsprong, wederom door Arno maar nu met een prachtig afstandsschot in de kruising en hiermee leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Maar niets was minder waar want twee minuten later lag de 1-3 achter Yort. De vrije trap van net buiten de zestien kon Yort nog eruit tikken maar kwam op de paal terecht, de rebound werd simpel binnen getikt. Marken liet tot dit moment redelijk veldspel zien met goede combinaties maar verslapte toch weer wat. Hellas Sport begon feller en fanatieker te spelen en kreeg daardoor ook wat mogelijkheden om de aansluitingsgoal te maken maar dat gebeurde gelukkig niet. Daardoor ging Marken met een prima stand op het scorebord aan thee.
    Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en kreeg al snel een prima mogelijkheid met Arno uit een schitterende aanval de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren met voor Marken de beste maar in deze fase gebeurde dat niet. De wedstrijd ging redelijk gelijk op waarbij Marken niet perse moest en bij Hellas Sport de kracht ontbrak. Na ruim een uur spelen werd Jeffrey Veerman in het veld gebracht voor Melvin en kwam al snel tot twee keer toe alleen voor de keeper zonder succes. Rond de 70ste werd de wedstrijd dan eindelijk beslist toen JP zijn tweede goal van dichtbij binnen kopte 1-4. Een paar minuten later ging Bakker alleen op de keeper af maar ook zonder succes. Een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd werd Rick Boes nog in het veld gebracht voor de moegestreden René Commandeur. In de 82ste minuut werd een prima aanval opgezet die begon op de linkerkant bij Arno, zijn diagonale pass kwam bij Jeffrey die vervolgens een voorzet op maat gaf en Rick Boes voor het intikken had 1-5. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en een prima ruggensteuntje voor Marken dat een zwaar programma voor de boeg heeft. Achtereen volgens DVVA thuis, weekje rust, HBOK uit, EDO thuis, ZOB thuis, hierna weten we waar Marken staat na een matige start in deze competitie op de ranglijst.