• Marken verplettert Opperdoes

Vandaag een prima gelegenheid om de negatieve spiraal, drie verliespartijen op rij, te doorbreken tegen laagvlieger Opperdoes. Over het algemeen heeft Marken het nooit zo makkelijk tegen lager staande teams, maar vandaag was daar geen sprake van, al duurde dat wel tot in de tweede helft. De thuisploeg startte fel en in een hoog tempo aan deze partij en of dat nou aan de uitgestelde training, in verband met Koningsdag, lag is niet duidelijk maar de ploeg had er echt zin in. Marken creƫerde in de openingsfase al diverse mogelijkheden en ook Opperdoes was eenmaal dichtbij de openingstreffer met een schot over van dichtbij. Nadat eerst Jeffrey Veerman, weer zeer ijverig, in de 13de minuut net naast had gekopt was het twee minuten later wel raak. Na een prachtige aanval en een lobje van Samir Moustafa schoot Jeffrey de bal in de uiterste verre hoek 1-0. Een minuutje later waren de gasten dichtbij de gelijkmaker maar doelman Peter Visser kon de bal net tot corner tikken. Na een wat rustiger periode was het rond de 25ste minuut weer de beurt aan Marken met een paar goede mogelijkheden voor de spits van Marken maar zonder resultaat. Een minuut of tien voor het einde van het eerste bedrijf was Opperdoes tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker. Het slotakkoord was weer voor Marken toen Rick Boes net iets hoogte tekort kwam bij een voorzet van Ramon Visser. Al met al een enerverende eerste helft waarin de marge voor de thuisploeg niet voldoende in doelpunten was omgezet.
    Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers en de eerste mogelijkheid was er binnen twee minuten voor Marken. Een prima aanval werd afgerond met een schot net voorlangs. Marken startte verder matig aan het tweede bedrijf en daardoor bleef Opperdoes in de wedstrijd en kreeg zelfs mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Maar het was Jeffrey Veerman die in de 54ste minuut met een uitbraak en een lobje over de keeper heen de 2-0 op het scorebord zetten. Hiermee was de druk er voor Marken af en Opperdoes leek hierdoor uitgespeeld. Direct na deze goal werd RenĆ© Commandeur in het veld gebracht voor Melvin de Groot. Na een paar mislukte pogingen van Michiel Appel, schot in het zijnet, en Sebastiaan Peereboom, schot net naast uit een aanval over diverse schuiven, was het in de 63ste minuut weer raak. Een snoeihard schot van Ramon Visser vanaf de zijkant ging via de binnenkant van de tweede paal in het net 3-0. Een minuut of vijf later lag de 4-0 in het net door een intikkertje van Dominic Zeeman uit een afgeslagen bal. De wedstrijd was hiermee natuurlijk al snel definitief gespeeld en Opperdoes was niet meer bij machte om Marken weerstand te bieden. In de 72ste  minuut tekende Jeffrey voor zijn derde goal en zette uit een assist van Ramon de 5-0 op het scorebord. Een minuut of zes later werd het zelfs nog 6-0 en wederom door Jeffrey Veerman maar nu uit een assist van Rick Boes. Aan deze laatste goal zou een buitenspel positie vooraf zijn gegaan waar de grensrechter en trainer van Opperdoes zich zo over opwonden waardoor zij het veld moesten verlaten. In de slotfase was Opperdoes toch nog even dichtbij een eretreffer maar de doelman van Marken liet zich niet verrassen. In de blessuretijd liep Marken nog bijna verder uit maar de bal kon ternauwernood van de lijn worden getikt. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, uit tegen kampioenskandidaat WV-HEDW en thuis tegen middenmoter OSV, loopt de competitie alweer op het einde. Maar als toetje nog minimaal twee wedstrijden in de nacompetitie waarin de tegenstander nu nog niet bekend is.