• Marken verliest in Oostzanerwerf

Onder koude maar toch prima voetbalomstandigheden werd er vandaag wederom in een uitwedstrijd rond halfdrie afgetrapt tegen OSV onder leiding van scheidsrechter T. van Waveren. Marken startte nu in de basis met Cornelis Vlasbloem ten faveure van Dominic Zeeman in het centrum van de verdediging. Verder was de opstelling gelijk aan vorige week.
    De wedstrijd was vanaf de eerste balomwenteling zeer open met twee aanvallende ploegen in een behoorlijk hoog tempo. De eerste wapenfeiten waren voor Marken met een kopbal uit de eerste corner van Jan Pieter van der Vis en een schot vanaf de linker zijkant door Leon Schipper. Marken bleef licht de overhand houden en kreeg net na een kwartier spelen een zeer goede mogelijkheid, Rick Boes kopbal op de paal, om de score te openen met vervolgens een vrije trap van Arno Boes die maar net naast ging. Toch kwam de thuisploeg OSV in de 24ste minuut op een 1-0 voorsprong, balverlies bij een aanval werd met een razend snelle counter over de rechterkant uit een diagonaal schot in de kruising door Joey Noordenbos  afgestraft. Voordat zij de marge verdubbelden in de 28ste  minuut kreeg de thuisploeg al twee goede mogelijkheden. Een aanval van OSV ging op een simpele en te makkelijke wijze door de verdediging van Marken heen en werd afgerond met een lobje 2-0. Na deze toch wel teleurstellende ontwikkelingen kreeg Marken in het slotkwartier nog een aantal prima mogelijkheden iets aan de score te doen. Eerst was er in de 31ste minuut een kopbal te noteren van Jan Pieter van der Vis uit een voorzet van Jeffrey Schilder en een minuut of vier later een afstandsschot van Arno Boes. Een paar minuten voor de thee zette Marken een prima aanval op die werd afgerond met schotje van Leon Schipper. In de stand kwam voor rust geen verandering meer en na twee minuten blessuretijd konden beide ploegen aan de thee en het publiek zich wat opwarmen.
    Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en was gezien de stand genoodzaakt nog meer de aanval op te zoeken. Binnen vijf minuten spelen resulteerde dat bijna in een doelpunt maar een prima aanval werd afgestopt. Hierna was het een poosje de beurt aan de thuisploeg met een aantal zeer reële doelpogingen de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Pas een klein kwartier na de rust was Marken weer een keer dreigend met een aanval over de rechterkant die door Rick Boes net naast werd geschoten. Nadat Jan Pieter van der Vis in de 62ste minuut de bal van de lijn had gehaald greep de trainer van Marken in om (nog) meer druk naar voren te kunnen zetten. Sebastiaan Peereboom werd naar de kant gehaald en een extra aanvaller Ramon Veerman werd ingebracht. Marken drukte door deze ingreep de thuisploeg steeds meer naar achteren maar met het gevaar van snelle uitbraken van de thuisploeg. De vrije trap van Arno Boes in de 77ste minuut was te zacht omiets aan de score te doen maar twee minuten later kreeg Marken terecht een penalty toegewezen. Jeffrey Schilder werd net binnen het zestienmeter gebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Leon Schipper nam dit "klusje" voor zijn rekening maar kon "oud" keeper van Marken Yort Willems niet verschalken en ook de rebound kreeg Ramon Veerman niet tegen de touwen. Een minuut na deze helaas gemiste penalty, had  de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn, ging Rick Boes alleen op de keeper af maar ook dit lukte niet. In de slotfase werd ook Dominic Zeeman er voor Rick Boes nog ingebracht maar zonder resultaat. Ver in de blessuretijd was OSV met een snelle uitbraak over de rechterkant nog dicht bij een derde goal maar de stand bleef 2-0. Na acht minuten blessuretijd, veel oponthoud blessures en wissels, floot scheidsrechter van Waveren voor het einde van deze enerverende partij voetbal maar met een zeer teleurstellend resultaat. Marken had met name in het tweede bedrijf zeer veel balbezit, 60-70 %, prima aanvallen maar (te) weinig uitgespeelde kansen en kwam niet door het blok aan verdedigers van de thuisploeg heen.
    Volgende week zaterdag 1 december speelt Marken thuis tegen FC Zaandam aanvang 14,30 uur