• Marken uitgeschakeld in bekertoernooi

Vanavond de eerste wedstrijd in de knock-out fase voor de districtsbeker West 1 uit tegen SV Beemster, zondag tweedeklasser. Onder prima omstandigheden werd er om 20,00 uur afgetrapt. Direct in de beginfase kreeg de thuisploeg al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Marken speelde erg slordig en met veel balverlies in deze fase. Toch kwam Marken al in de 14de minuut op een 0-1 voorsprong uit een vrije trap op randje zestien van Jeffrey Schilder in de uiterste hoek. Kort hierna kreeg Marken nog twee goede mogelijkheden de score op te voeren. Eerst schoot Cornelis Vlasbloem van afstand net naast en schoot Rick Boes uit een prima aanval in het zijnet. Precies halverwege het eerste bedrijf was het de beurt aan de thuisploeg om de stand gelijk te trekken met twee prima mogelijkheden. In de 24ste minuut gebeurde dat later ook, balverlies aan de rechterkant door Dominic Zeeman werd vanaf de andere kant van het veld diagonaal ingeschoten 1-1 door Sonny Hillebrand. Een kleine tien minuten later kwam SV Beemster zelfs op voorsprong uit een vrijetrap van Nikki Molenaar net buiten de zestien in de uiterste hoek 2-1. Een minuut later waren zij weer bijna succesvol toen en schot met moeite tot corner worden getikt. In de 37ste minuut kwam Marken weer op gelijke hoogte door een afstandsschot in de uiterste hoek van Dominic Zeeman 2-2. In de slotfase kreeg Marken nog een aantal goede mogelijkheden om weer op voorsprong te komen en was            de thuisploeg bijna succesvol uit een counter. Met een gelijke stand 2-2 gingen beide ploegen aan de thee.
    Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en binnen twee minuten spelen stond de 2-3 op het scorebord. Rick Boes was door de verdediging gebroken en kon simpel binnen tikken. De vreugde was maar kort want in de 51ste minuut kwam SV Beemster alweer op gelijke hoogte. Een penalty veroorzaakt door een overtreding van Barry de Wit, hij stond vandaag onder de lat bij Marken, werd door Julian Schaap feilloos binnen geschoten 3-3. In de fase hierna kreeg de thuisploeg een groot aantal mogelijkheden om de score op te voeren en de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. In de 65ste minuut kwam Marken ook nog met 10 man te spelen toen een domme overtreding van Jeffrey Schilder terecht met rood werd bestraft. Ruim een kwartier voor het einde kwam de thuisploeg weer op voorsprong, Een scrimmage voor het doel van Marken werd door Frank Pieters tegen de touwen gewerkt 4-3. Drie minuten later was de stand weer gelijk uit een penalty van Leon Schipper door een overtreding op Rick Boes 4-4. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden, SV Beemster de meeste, om de wedstrijd te beslissen maar dat gebeurde niet binnen de 90 minuten en leek het op penalty's uit de draaien. Twee minuten in de blessuretijd werd een diepe bal uitstekend afgerond door Julian Schaap 5-4. In de 95ste minuut herhaalde Julian Schaap dit nog een keer en was de wedstrijd definitief beslist 6-4. De scheidsrechter Nico van Kampen floot hierna direct af. Of het nu onderschatting was, Marken heeft sowieso moeite met doordeweekse bekerwedstrijden, weet ik niet maar aan de overwinning van de SV Beemster valt niets af te doen en was volkomen terecht. Voor de neutrale toeschouwer, wie dat ook moge zijn, was het waarschijnlijk een enerverende wedstrijd maar voor de vele meegereisde Marker supporters was het een zeer diepe teleurstelling. En weer vroegtijdig uitgeschakeld in het bekertoernooi. Zaterdag a.s. de pijlen maar weer richten op de competitie.