• Marken sluit regulier seizoen goed af

Vandaag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie waarin voor beide ploegen niets meer te bereiken was. De degradanten en ploegen die nacompetitie moeten spelen tegen degradatie was vooraf bekend maar welke ploeg kampioen zou worden niet en tevens was de derde periode titel nog niet vergeven. Onder prachtige omstandigheden, af en toe een buitje en weinig wind, werd er precies om half drie afgetrapt. Marken ging  vanaf het eerste fluitsignaal direct in de aanval en dat leidde tot goede mogelijkheden voor Rick Boes, Jan Pieter van de Vis en Jeffrey Veerman. Nog net binnen de tien minuten spelen schoot Jeffrey diagonaal in de uiterste hoek de 1-0 tegen de touwen. Een minuut of zes later was hij dichtbij de verdubbeling maar zijn schot van dichtbij ging via de keeper tot corner. Halverwege het eerste bedrijf waren de gasten OSV voor het eerst een keer dreigend op de goal van Marken. Rond de 25ste minuut kwam een omhaal van René Commandeur van dichtbij net tegen de keeper op en een paar minuten later ging Youran Burggraf alleen op de keeper af. In de 34ste minuut werd de 2-0 op het scorebord gezet uit een vrije trap van Ramon Visser via de binnenkant van de paal. Vlak voor het einde van de eerste helft moest de keeper van OSV vervangen worden wegens een blessure. In de laatste minuut was Samir dicht bij de derde goal. Uit de corner die hieruit volgde van Ramon Visser kopte Rick Boes bij de tweede paal de 3-0 binnen. Zonder ook maar een seconde bij te tellen, zelfs iets te vroeg, floot de scheidsrechter voor het einde van deze heerlijke partij voetbal om aan de thee te gaan.
    Beide ploegen kwamen na de thee met dezelfde 22 spelers in het veld om er een mooi slot akkoord aan te geven. Binnen drie minuten spelen werd de 4-0 gemaakt door Youran uit een voorzet van Jeffrey die 3 man op de achterlijn had uitgespeeld. Een minuut of vier later was Samir weer dichtbij een goal maar weer kon hij de keeper niet verschalken. Vanaf tien minuten na de thee was er even een kort doelpunten festijn. Eerst schoot Youran op aangeven van Ramon de 5-0 binnen. Vanaf de aftrap werd de 5-1 over de iets te ver voor zijn goal staande Peter Visser heen geschoten. Een minuut later was het alweer 6-1 toen Samir Moustafa beheerst binnen tikte. Hiermee was de wedstrijd in feite gespeeld al kreeg Marken nog een aantal zeer goede mogelijkheden om de dubbele cijfers zelfs te halen. In de slotminuten voorkwam Jan Pieter nog een tegen goal door de bal net voor de lijn weg te halen. Zelfs nog binnen de 90 minuten floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en tevens de competitie. De afscheid nemende trainer van Marken, Martin Boes, werd tot de man of the match gekozen. Na afloop was de kampioen nog niet bekend, daarvoor is een beslissingswedstrijd nodig tussen BOL en WV-HEDW, deze staat gepland op 20 mei op neutraal terrein.
    Marken speelt volgende week om half drie thuis tegen Geinoord Nieuwegein in de nacompetitie en op 27 mei Uit en weer om half drie. Daarna zien we wel weer verder afhankelijk van het resultaat, maar weer een dubbel.