• Marken na spektakelstuk naar tweede ronde nacompetitie

Beetje later dan gepland, maar hier het verslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Op het prachtige sportpark van Geinoord, onder snikhete omstandigheden, moest SV Marken vandaag de 2-0 voorsprong vast te houden om de volgende ronde te bereiken. Voor de thuisploeg zou dat betekenen dat ze degraderen naar de 2de klasse. Bij Marken stonden de vorige week afwezige Ramon Visser en Jeffrey Veerman weer in de basis en Dominic Zeeman was wegens een blessure niet aanwezig. Rick Boes startte op de bank. Het korte openingsoffensief was voor Marken met twee mogelijkheden voor Jeffrey Veerman, maar al snel nam de thuisploeg de regie over. Rond de 10de minuut waren zij al zeer dreigend op de goal van Marken en een paar minuten later had Stephan Plat alle moeite om de bal goed weggewerkt te krijgen, verdween bijna in het eigen doel. In de 14de minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong uit een corner die bij de tweede paal volledig vrijstaand kon worden binnen gekopt. Vijf minuten later lag de tweede goal in het net, matig uitverdedigen van Stephan Plat werd genadeloos afgestraft 2-0, hiermee was de totaal stand (2-2) weer volledig in evenwicht. Geinoord speelde duidelijk feller als de vorige week en was ook de iets betere ploeg met een veel betere keeper op de goal. Halverwege het eerste bedrijf werd er uiteraard een drinkpauze ingelast om de dorst iets te lessen vanwege de toch wel extreme warmte. Rond het half uur was Marken dichtbij de aansluitingstreffer uit een vrijetrap van Ramon die net naast ging. Marken kreeg maar geen grip op de wedstrijd ondanks een paar kleine mogelijkheden van Jeffrey. Ook de thuisploeg creëerde praktisch vrijwel geen mogelijkheden ondanks het lichte veldoverwicht. In de 41ste minuut viel in feite het doek voor Marken, een wat onbezonnen actie van Yort op het randje van de zestien, werd bestraft met een penalty (geen geel). Dit buitenkansje     werd benut en de 3-0 stond op het scorebord. In de blessuretijd kwam Youran Burggraaf net iets hoogte te kort om de voorzet van Jeffrey binnen te werken. Na 4 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de rust en konden beide ploegen even op adem komen want het was zeer zwaar met dit warme weer.
    Na de rust bleef de keeper van Marken, Yort Willems, achter in de kleedkamer en werd vervangen door Steven Giele. Dit pakte niet goed uit want twee minuten na de thee lag de 4-0 in het net en was het eigenlijk gedaan met Marken en uitgeschakeld (4-2). Twee minuten na deze domper ging de bal op de stip bij Geinoord, Youran werd op de 5 meterlijn vast gehouden, en de tegenstander kon met rood vertrekken. Kevin Giele nam dit klusje voor zijn rekening en schoot de 4-1 tegen de touwen al zat de keeper er nog dichtbij. Achteraf zou dit de ommekeer van de wedstrijd zijn mede omdat de thuisploeg met tien man verder moest en toch al veel energie in het eerste bedrijf had gestoken. Marken probeerde druk naar voren te zetten en een schot van Ramon uit een corner ging maar net naast. Geinoord was met counters toch nog wel een aantal keren dreigend maar steeds vonden zij de keeper van Marken op hun weg. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd eerst een schot van Kevin met moeite gepareerd en de rebound van Rick Boes ging net naast. Marken voerde de druk steeds meer op maar met het risico van counters waaruit Geinoord in de 79ste minuut zeer dicht bij een goal was. Een minuutje later weer een dubbele mogelijkheid voor Marken om een verlenging af te dwingen maar bij Geinoord stond een aanzienlijk betere keeper op de goal. In de 83ste minuut kreeg Marken eindelijk loon na zeer hard werken, vanaf 16 meter schoot Jeffrey Veerman de 4-2 (verlenging) in de uiterste hoek. Twee minuten later besliste hij met een individuele actie de wedstrijd uit een schot van dichtbij 4-3 (4-5). In de slotfase kreeg Marken nog meer mogelijkheden mede doordat de thuisploeg volledig uitgeblust was maar in de stand kwam geen verandering meer. Na zeven minuten!! blessuretijd en drinkpauzes floot de scheidsrechter eindelijk voor het einde van deze zeer enerverende partij waarin de beslissing in de slotfase viel. Geinoord is door dit resultaat gedegradeerd naar de tweede klasse en Marken gaat volgende week voor de herkansing om alsnog te promoveren naar de eerste klas. De tegenstander is het voor ons bekende CSV BOL, dat die de Bilt thuis met 6-1 had afgedroogd. Marken speelt op zaterdag 3 juni eerst uit en een week later, op 10 juni, thuis valt de beslissing.