• Marken na rust naar flinke nederlaag gespeeld

Bij Marken ontbraken t.o.v. de vorige week Tijs Klaver (schorsing) Erik Teerhuis (blessure) en begon Kevin Giele op de bank. Forum Sport drukte vanaf de aftrap Marken terug op de eigen helft, maar kansen of mogelijkheden werden er niet weggegeven. Na tien minuten spelen was het Marken met de eerste dreiging op het vijandelijke doel met een diepe bal van Jan Pieter van der Vis waarbij eenzame spits Rick Boes net iets tekort kwam. Een minuut of vijf later een dreigend schot vanaf rechts door de thuisploeg en weer even later een afstandsschot die uitstekend werd gestopt door Yort Willems. Forum Sport was de beter voetballende ploeg maar Marken bleef uitstekend overeind. Precies na een half uur spelen had Marken op voorsprong moeten komen, een door kopbal van Jan Pieter van der Vis werd door Rick Boes volledig vrijstaand voor een leeg doel tegen de lat gekopt. Hierna gebeurde er een lange fase vrijwel niet voor de beide doelen. In de 42ste minuut was Marken weer zeer dichtbij de openingsgoal, een lob van Dominic Zeeman werd met de grootste moeite op de lijn gekeerd. In de slotfase was Forum Sport tot twee keer toe dichtbij de openingsgoal, eerst werd ternauwernood een bal op de lijn gekeerd en in blessuretijd voorlangs geschoten. Met een 0-0 op het scorebord gingen beide ploegen aan de thee.
    Marken en ook de thuisploeg begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf en de eerste mogelijkheid was voor Marken met een schotje uit de draai door Rick Boes. Daarmee was ook gelijk de koek op en was Marken geen schim meer van wat het in de eerste helft en met name verdedigend had laten zien. In de 50ste minuut viel de 1-0 uit een voorzet vanaf de linkerkant die diagonaal vanaf rechts bij de tweede paal werd binnen geschoten door Brian de Jong. Zeven minuten later was het alweer raak, weer een aanval over de linkerkant die vanaf rechts werd ingeschoten door topscorer van Forum Sport Marc du Chatenier. Twee minuten later een vrije trap van Ramon Visser, hoekje 16 meter gebied die maar net naast ging.            Precies na een uur spelen stond de 3-0 op het scorebord en weer een voorzet vanaf de linkerkant die simpel werd binnen getikt en hiermee was de wedstrijd gelopen. Maar de thuisploeg stoomde nog eventjes door en Marken was volledig de draad kwijt. In de 63ste minuut 4-0 (tweede van de Jong)  uit een corner bij de eerste paal binnen gekopt, in 67ste minuut 5-0 balverlies keeper eruit en simpel afgerond (tweede du Chatenier) en in de 70ste minuut 6-0 door een eigen goal van Calvin den Boer uit een voorzet vanaf de linkerkant. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg met 10 man te staan, doorgebroken speler net buiten het 16 meter gebied. Kort hierna een schot op de paal bij Marken waaruit verder geen gevaar meer kwam. In de 82ste minuut werd er bij Forum Sport nog een man van het veld gestuurd, overtreding op de lijn na een lob van Ramon Visser, gevolg een penalty die door Leon Schipper feilloos werd benut 6-1. Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot de ingevallen Kevin Giele de 6-2 diagonaal tegen de touwen ook al stond de clubgrensrechter met de vlag omhoog. In de 89ste minuut nog een extra    donker randje om de wedstrijd, ver buiten het strafschop gebied bijna aan de zijlijn haalde de ver uit zijn doel gekomen Yort Willems een doorgebroken speler onderuit en kon met rood vertrekken. Omdat Marken geen reserve keeper mee had werd zijn plaatst de laatste minuten ingenomen door Michiel Appel. Behoudens een bal op de paal hield hij zijn doel verder schoon. Na een minuut of vijf blessuretijd floot scheidsrechter Akkaya voor het einde en konden we met name de tweede helft terug kijken op een treurige middag. Met vriendelijk sportgroet, Aris Uithuisje sr