• Groot veldoverwicht niet beloond

In principe hadden beide ploegen vorige week een goed resultaat bereikt, SV Marken een gelijkspel in en tegen Monnickendam en SV Kleine Sluis een kleine nederlaag tegen het sterke Kolping Boys, beide eersteklassers. Deze middag stonden er twee ploegen tegen over elkaar die in de tweede klasse uit komen. Om iets over 17:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van de 68 jarige scheidsrechter Henk Boot. Beide ploegen begonnen behoudend aan deze partij waarin de thuisploeg binnen tien minuten spelen een mogelijkheid kreeg toen Youran Burggraaf van dichtbij de bal net naast werkte. Verder ging de wedstrijd redelijk gelijk op zonder dat er voor beide doelen gevaar ontstond. Rond de 18de minuut gingen de gasten alleen op keeper Steven Giele af die uitstekend redde en een aantal minuten later ging een vrije kopkans maar net voor langs. De gasten uit Anna Paulowna speelden op de counter en die mogelijkheid werd vaak geboden door balverlies in de aanval van Marken met veel mensen voor de bal. In de 29ste minuut was Marken dichtbij de openingsgoal maar de scherpe voorzet van Jeffrey Schilder kon helaas niet worden binnen getikt. Twee minuten later viel toch wat verrassende de tegengoal, uit een counter over de rechterkant, ook ontstaan door balverlies, werd diagonaal de bal in de binnenkant van het zijnet geschoten 0-1. SV Marken zocht hierna de aanval zonder dat er veel uitgespeelde kansen werden gecreëerd behoudens een schot uit de draai van Rene Commandeur die net naast ging. Na twee minuten extra tijd floot de rustig leidende scheidsrechter Boot voor de thee en gingen beide ploegen naar de kleedkamers. De 0-1 achterstand was voor Marken gezien het speelbeeld niet onoverkomelijk.
    Na de pauze bleven Jeffrey Schilder, licht geblesseerd, Sebastiaan Peereboom en Youran Burggraaf achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Erik Teerhuis, die na een kwartier weer vervangen werd door Tijs Klaver, Simon Tol en Mohammed el Boughali. Pas na een kleine tien minuten spelen was er een kleine mogelijkheid voor SV Marken te noteren uit een corner. Rond het uur spelen had de goed spelende Maurice Gerritsen de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn diagonale schot van dichtbij kwam in het zijnet. Het volgende kwartier spelen zette SV Marken wel druk naar voren zonder grote kansen te creëren maar kwam helaas niet tot scoren en dat zou ook niet meer gaan gebeuren. In de slotfase van de wedstrijd, 73ste tot de 82ste minuut, kreeg SV Kleine Sluis drie grote kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Eerste redde keeper Steven Giele uitstekend op een schot van dichtbij, even later vrij voor de goal werd naast geschoten en haalde Roy Honingh een bal van de lijn. In laatste fase van de wedstrijd inclusief vier minuten blessuretijd probeerde SV Marken nog wel een goed resultaat te bereiken maar tot kansen of mogelijkheden kwam het niet meer. Uiteindelijk werd het een toch wel teleurstellende kleine nederlaag war zeer waarschijnlijk de uitschakeling in het beker toernooi betekent.

Volgende week speelt SV Marken de derde en laatste bekerwedstrijd in de poulefase tegen Kolping Boys. Ook deze wedstrijd start om 17:00 uur.

Met vriendelijke sportgroet, Aris Uithuisje sr

Het verslag van onze tegenstander:

Prima spelend Kleine Sluis neemt punten mee terug
    De tweede wedstrijd in de reeks van drie in het bekertoernooi was voo Kleine Sluis een uitwedstrijd naar het eiland Marken. De gelijknamige tegenstander speelt op dit moment in de Zaterdag 2e klasse na een degradatie 3 seizoenen terug vanuit de 1e klasse. Remy Zoer, wetend dat er op kunstgras moest worden gestreden, had een aantal vaste krachten, zoals de gebroeders Geerligs en Jeroen Woutering, langs de kant gehouden, evenals de vakantie vierende Bart Weel. Daarom weer een jonge verdedigingslinie en voorin Billy Ray Zwart en Geert Weel, en op de positie van nummer 10, Dion Kwast.
    De start was rustig. Vanuit het achterin rondspelen van de bal, naar een inspeelbal op het middenveld of direct naar de spitsen, alles kon ongestoord plaatsvinden omdat de gastheren geen pressie speelden en de verdediging onder druk probeerde te zetten. Na een minuut of tien begon het spel heen en weer te gaan, waarbij er nog niet echt grote kansen te zien waren. Dit veranderde wel in de loop van de eerste 45 minuten, en het was vooral de omschakeling van verdediging, via een snel schakelend middenveld naar de aanval wat gevaar bracht. En het waren niet de mannen van Marken, maar Kleine Sluis dat de meeste mogelijkheden kreeg. Achterin werd niet veel weggegeven buiten een mogelijkheid die naast ging. Eén van die snelle omschakeling vijf minuten voor de thee was wel succesvol. Bart Vledder speelde Joël Benjamins aan, die met een goede pass Weel op de rechtervleugel diep stuurde. Deze trok de bal vervolgens hard en laag voor het doel, waar Zwart, vallend door een duw van laatste man Ricardo Zeeman, toch nog met zijn hoofd de bal zodanig van richting liet veranderen, dat deze het doel in rolde (0-1) Qua inzet en beleving van de spelers van Zoer meer dan verdiend, en zo kon men met een voorsprong gaan rusten.
    Er werd in de rust niet gewisseld, in tegenstelling tot de tegenstander die een aantal verse krachten binnen de lijnen bracht. De verwachting was een meer pressie spelend Marken, waardoor Kleine Sluis voorin wat meer ruimte zou krijgen. En min of meer kwam deze verwachting uit. Niet dat Groot enig gevaar te duchten had, want veel kwam de spits van Marken niet in een positie om iets gevaarlijks te doen. Aan de andere kant had bij iets meer overtuiging en/of rust, de voorsprong met gemak uitgebreid kunnen worden door een aantal 100% kansen te laten liggen. Hoe verder de tijd tikte, des te meer overtuiging ging er rond in de spelers van Zoer, en er werden fraaie acties en aanvallen gezien langs de lijn. Het laatste kwartier mocht de moe gestreden Kwast naar de kant en werd Jaap Geerligs op de positie van Zwart gezet en laatstgenoemde nam de positie van Kwast over.
    Kleine Sluis kwam eigenlijk niet meer in gevaar, mede doordat ook Groot heer en meester voor zijn doel was. Na het laatste fluitsignaal werd er luid geapplaudisseerd door de meegekomen aanhang en waren de drie punten binnen.
    Volgende week de laatste wedstrijd uit deze trilogie. Dan komt Monnickendam naar ons sportpark. Een tegenstander waar drie jaar geleden ook al eens tegen werd gebekerd. Toen in Monnickendam met een 3-2 nederlaag. Nu dus kans op revanche. Ook deze wedstrijd zal op Zaterdag plaats vinden en beginnen om 17:00 uur. Bij winst of gelijkspel gaat Kleine Sluis door naar de Knock-out fase van de beker. Dit omdat Monnickendam vandaag met 6-0 is verslagen door Kolping Boys.