• En aan het eind loopt SV Marken met de punten weg

Voor vandaag stond er een zware uitwedstrijd op programma tegen AMVJ uit Amstelveen waarvan thuis kansloos was verloren met 1-6. Niet zelf fysiek aanwezig maar wel de wedstrijd “live” kunnen volgen door de man ter plaatse Michael Visser waarvoor hartelijke dank.
    Rond het kwartier spelen leek Marken al snel op achterstand te komen maar de toegekende penalty aan AMVJ ging via de lat over. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant, Luke de Waart zette de 0-1 op het “scorebord”. Twee minuten later werd het zelfs 0-2 weer door Luke de Waart uit een vrije trap. Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter van Dort voor de thee.
    Binnen tien minuten na de pauze werd zelfs de 0-3 aangetekend nu door Dominic Zeeman. De wedstrijd leek hiermee gespeeld maar niets bleek minder waar. In de 59ste minuut kwam de thuisploeg iets terug in de wedstrijd 1-3 door een eigen goal van Ricardo Zeeman. Twee minuten later werd de 2-3 tegen de touwen gewerkt door Dion Reuvekamp en nog geen vijf minuten later stond de stand zelfs gelijk, 3-3, nu uit de tweede penalty, die nu dus wel werd benut door Burak Sitil. Al met al nog een prima uitslag in deze zware uitwedstrijd maar wel teleurstellend na een 0-3 voorsprong. SV Marken gaf echter niet op en bleef strijden voor de volle buit van drie punten. En dat lukte uiteindelijk in de 96ste minuut toen aanvoerder Tijs Klaver, uit een voorzet van Liam de Wit, de 3-4 kon aantekenen. Wat hem vorige week net niet lukte, lukte nu dus wel! Dit zijn zeer belangrijke punten om zo mogelijk ook de nacompetitie te ontlopen. Nu heeft rekenen geen zin maar met twee wedstrijden minder staan we op Ouderkerk vier punten achter en op Purmerend zeven punten. Laatstgenoemde verloor vandaag in de laatste wedstrijd van het seizoen spelen we thuis tegen Purmerend. Beide ploegen moet Marken onder zich houden om ook de nacompetitie te ontlopen.
    Nu zaterdag a.s. eerst de uitgestelde wedstrijd thuis tegen SV Hoofddorp.

Volgende wedstrijd; Zaterdag 30 Maart thuis tegen SV Hoofddorp aanvang 14.30 uur