• Alle pech van de wereld in één wedstrijd

Alle pech van de wereld in één wedstrijd
    Onder prima voetbalomstandigheden werd vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gespeeld, thuis tegen CSW uit Wilnis. Door het niet beschikbaar zijn van Kevin Giele en de nodige blessures van een aantal aanvallers was Guido Boes uit het tweede elftal bij de selectie gehaald en startte in de basis. De begin fase van de wedstrijd had een open karakter waarin beide ploegen de aanval opzochten. De eerste zeer goede mogelijkheid was voor de gasten in de 9de minuut toen zij volledig vrij voor de keeper van Marken Yort Willems verschenen maar zonder succes. Maar in de 12de minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, Leon Schipper werd over de linkerkant de diepte ingestuurd, kapte de bal naar binnen en schoot de bal vanaf bij de eerste paal verrassend in de goal. Een minuutje later was het weer de beurt aan CSW toen uit een volledig vrijstaande situatie van dichtbij werd over geschoten. In de 18de minuut werd de gelijkmaker alweer op het scorebord gezet, een voorzet vanaf de rechterkant werd vrijstaand bij de tweede paal binnen gekopt door Kevin Blom, (overigens niet te verwarren met de Alphense leidsman uit de eredivisie). 1-1, al leek hier een buitenspel situatie aan vooraf te zijn gegaan waarvoor niet werd gevlagd. Een paar minuten later een schot vanaf de zijkant door Cornelis Vlasbloem, hij kon later terug kijken op een prima wedstrijd, waarna de rebound over werd geschoten. In de fase hierna kreeg CSW een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Net binnen het halfuur spelen een schot vanaf de rechterkant door de prima spelende Leon Schipper die maar met moeite kon worden gekeerd. In de 32ste minuut kwam CSW toch wel terecht op een 1-2 voorsprong uit een snelle aanval over de linkerkant die prima werd afgerond door Bram Bode. Een paar minuten later was Marken dreigend met een schot uit de rebound van Ramon Visser. Direct hierna leed Leon Schipper balverlies op de helft van de tegenstander en werd met een snelle uitval afgestraft, Vincent van Hellemondt scoorde de 1-3, en leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. In de slotfase nog een mogelijkheid voor de gasten maar in de stand kwam voor de thee geen verandering meer.
    Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf waarin Marken meer de aanval koos om zo mogelijk de opgelopen achterstand goed te maken. Eerst was het Guido Boes die het in de 51ste minuut probeerde met een mislukt schot vanaf de linkerkant en een paar minuten later een afstandsschot van Leon Schipper die maar net over de goal ging. Net binnen het uur spelen was CSW voor het eerst dreigend in het tweede bedrijf. In de 62ste kopte de net ingevallen Jan Pieter van der Vis, voor Sebastiaan Peereboom, uit een corner maar net over het doel. Uit de tegenaanval verscheen CSW volledig vrij voor keeper Yort Willems maar die hield zijn doel weer prima schoon. Het kwartiertje hierna gebeurde er vrijwel niets en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder acties voor de beide doelen. Vrijwel uit het niets schoot aanvoerder Tijs Klaver in de 74ste minuut de aansluitingsgoal, 2-3, tegen de touwen. Drie minuten later werd een schot van CSW geblokt en dat bleek later het laatst wapenfeit van CSW. Hierna was het de beurt aan Marken dat met veel strijd en inzet toch minimaal een verdiend punt aan deze wedstrijd over te houden. Eerste was het de mee opgekomen Melvin Uithuisje die in de 82ste minuut zijn schot tot corner zag verwerkt en een minuut later kopte Jan Pieter van der Vis uit een corner die met de grootst mogelijke moeite net voor de lijn kon worden gekeerd. Een van richting veranderd schot van Calvin den Boer ging via de paal naast. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd had Marken op gelijke hoogte moeten komen, een prima voorzet vanaf de rechterkant door Leon Schipper, later uitgeroepen tot de man of the match, werd door de volledig vrijstaande Jan Pieter van der Vis bij de tweede paal naast het doel gekopt. Ondanks dat er acht minuten blessuretijd werd toegekend kwam de thuisploeg niet op de verdiende gelijke stand, ook niet toen in de ‘dying seconds’ een schot van Ramon Visser op de lat belandde. Paal, lat, bal van de lijn, we zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Helaas weer geen punten maar zeker het tweede bedrijf en met name de slotfase was het kijken meer dan de moeite waard. Met maar twee punten gaan we de winterstop in en kan de ploeg zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Een langer dan een één jaar verblijf in de eerste klasse zal een uiterst moeilijke zaak worden, eigenlijk zoals een beetje te verwachten was, maar hopen dat iedereen zoals de spelers, technische staf en het bestuur hier rustig onder blijft en het seizoen gewoon normaal tot een goed einde brengt. Wens ik jullie alle prettige feestdagen en een gezond en sportief 2018.