• Voorwoord van de voorzitter (Ledenvergadering maandag 27 mei)

    Evaluatie senioren seizoen 2018/2019
    Het eerste elftal had nog lang uitzicht op een periode titel maar helaas gingen de laatste vijf wedstrijden verloren en eindigden ze toch ietwat teleurstellend op een 8e plaats.

    Het tweede elftal had een moeizame start mede door de inbreng van jonge spelers die overgekomen waren vanuit de JO-19. Ze knokten zich in het tweede gedeelte van de competitie goed terug en hadden op het laatst ook nog uitzicht op een periode titel maar ook dit werd helaas niet gehaald.
     
    De contracten van de hoofdtrainer en de trainer van de B-selectie zijn weer voor een jaar verlengd en daar zijn we als bestuur heel blij mee.
     
    Het derde elftal blijft toch altijd wel een zorgenkindje als je kijkt naar de bezetting elke week. Het is elke week weer een puzzel om het elftal vol te krijgen. Gelukkig hebben de afgelopen weken een paar jongens zich aangemeld maar de spoeling blijft dun. Hierbij toch nog een oproep aan alle mannen, die nog graag op recreatief gebied een balletje willen trappen, zich op te geven als lid van SV Marken.

    Belangrijk is hierin ook om tijdig de jongens van de JO-19 te begeleiden en aandacht te geven die overgaan naar de senioren. We zijn blij dat de nieuwe jeugd coördinator dit ook onderkent en dat het voor de toekomst gewaarborgd is.

    In de krant stond laatst ook dat veel pubers sportclubs de rug toekeren, voor onze club zou ook dat een doodsteek zijn (op dit moment stoppen er 3 jongens na de JO-19) voor de club, gezien de situatie bij 20 en 30 plussers, waarbij bij ons bijvoorbeeld het inschrijven van een derde elftal, dat belangrijk is voor de draagkracht van de vereniging, onder druk komt te staan.

    De VR1 trappen nog lekker hun balletje mee onder de bezielende leiding van Jan Sijmen Roos en Jacob de Groot. Ze zijn keurig in de middenmoot geëindigd. Op toernooien en evenementen zijn ze geziene gasten voor de derde helft.

    Binnen de jeugdafdeling hebben we in het voorjaarsseizoen ook weer twee kampioenen mogen huldigen. De JO-10 en de MO-17 gingen afgelopen weekend op de kar. Speler en speelsters en natuurlijk de begeleiding gefeliciteerd met deze prestatie.

    Dit jaar zijn we, op de vrijdag morgen, ook gestart met Walking Football. Op dit moment hebben zich zo’n 8 60+érs (incl. een dame) aangemeld. Dit aantal kan nog altijd uitgebreid worden.

    Gemeente Waterland
    We hebben voor het eerst sinds een paar jaar weer overleg gehad met vertegenwoordigers van de gemeente Waterland en 3 van de 4 Waterlandse voetbalverenigingen. De afgevaardigden van de gemeente waren Bas ten Have (wethouder), beleidsmedewerkers sport en onderhoud en een raadslid. De volgende punten werden besproken:
    •  Onderhoud velden kan qua communicatie tussen de verenigingen en gemeente beter
    •  De krimp/vergrijzing bij SV Marken hebben we ter sprake gebracht. Via onderlinge samenwerking tussen de verschillende verenigingen kan hier verder naar gekeken  en verder besproken worden.
    • Het rookbeleid en alcoholbeleid bij de verenigingen kwam ter sprake. Sommige verenigingen hebben een rookverbod tijdens jeugdwedstrijden en nog geen algeheel rookverbod op het gehele complex. Wij als bestuur zullen de situatie bezien en ons hier verder over beraden. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen. De wethouder haalde ook aan dat de controle op het gebruik van alcohol beneden 18 jaar strenger wordt gecontroleerd. Wij als bestuur van SV Marken en ook de leden moeten hier dus strenger op gaan toezien want de boetes bij overtreding zijn behoorlijk hoog.
    • Gebruik sportcomplex buiten trainingsuren. Bij de meeste verenigingen is er geen restrictie om buiten de trainingsuren gebruik te maken van het kunstgrasveld. De gemeente stimuleert dit ook. Wij als SV Marken hebben hier een aantal jaren streng op toegezien. Wij als bestuur zullen dit de komende periode bespreken. Het blijkt de laatste tijd ook hier al vaker gebruik van het kunstgrasveld werd gemaakt buiten de trainingsuren om. Het “verbieden” wordt ook steeds moeilijker.
    • Tot slot hebben we de intentie uitgesproken om dit constructieve gesprek 2 keer per jaar te houden.
     
    Sponsoring
    De sponsorcommissie heeft dit seizoen behoorlijk goed haar best gedaan om verschillende sponsoren, op wat voor manier, voor SV Marken te werven. Nieuwe borden en deursponsors sieren ons sportcomplex. Bouwgroep Buitenhuis neemt na een aantal jaren afscheid als hoofdsponsor van onze vereniging. We willen dit bedrijf ontzettend bedanken voor hun jaarlijkse bijdragen en steun aan onze vereniging. Gelukkig heeft onze sponsorcommissie ook een nieuwe hoofdsponsor voor onze club weten te vinden nl. Fa K.J. Tromp. We bedanken Kees Tromp voor zijn steun en vertrouwen in onze club.

    Vrijwilligers
    Afgelopen seizoen zijn we gestart met een nieuwe opzet van onze kantine commissie in combinatie met het elftal van dienst. Na een ietwat moeizame start begint het nu zijn vruchten af te werpen. Onder leiding van de nieuwe coördinatoren, Jan Commandeur en Pietertje Commandeur-van Altena in samenwerking met Jan Uithuisje, gaat dit nu naar volle tevredenheid. De nieuwe commissieleden hebben zich ook aangemeld en dat is een zeer positieve wending. Elk elftal toont zijn verantwoordelijkheid en zorgt voor een positieve bijdrage aan de bezetting achter de bar, keuken of bij de koffie. We horen vooralsnog alleen maar positieve geluiden. De afbouw van de taken van Jan Uithuisje gebeuren op dit moment gefaseerd, ook hier zijn we nog op zoek naar nieuwe personen die de inkoop voor de kantine van hem over kunnen nemen en het beheren en tellen van de geldmiddelen aan het einde van de zaterdag. 

    Op het drukke Markermeer toernooi hebben ouders, leiders en trainers zich van hun zeer goede kant te laten zien door veel taken van de kantine commissie op zich te nemen en ook de extra stand met hamburgers werd met volle overgave “bevrouwd”!

    Zoals ik ook al eens eerder memoreerde zijn we nog steeds op zoek naar een nieuwe jeugdvoorzitter. Deze vacature staat nog altijd open en het zou mooi zijn als we dit gat voor of in het nieuwe seizoen kunnen invullen. Op dit moment vervult Sander Kammerer een gecombineerde taak als secretaris en seniorencommissie, maar we kunnen ook hier dus nog wel een paar handjes extra gebruiken.

    Bazar
    Ik eindigde de ledenvergadering van een jaar geleden dat ik, met betrekking tot de organisatie van de bazar, op iedereen zijn steun rekende. Hier hebben de meeste elftallen, leiders, trainers en ouders gehoor aan gegeven. We wisten dat het in een zeer kort tijdsbestek moest gebeuren. Na een sceptische start werden de doelen bepaald en gezamenlijk bewerkstelligd. Een goed voorbeeld dat je door samenwerken een zo groot mogelijk resultaat kan behalen. De opbrengst van € 17.704,18 was er dan ook naar. Dit evenement heeft ook de saamhorigheid binnen de vereniging verder bevorderd.
    De mooie opbrengst kan aan de toiletgroepen besteed worden, die aan een grondige opknapbeurt toe zijn. De eerste contacten met leveranciers, die een binding met onze club hebben, zijn om offertes gevraagd.

    Jeugdbeleidsplan
    Zoals ik al eerder memoreerde zijn we als bestuur ongelofelijk blij dat we dit seizoen een nieuwe jeugdcoördinator erbij hebben gekregen. Martijn van Klaveren heeft zich bereid gevonden om deze taak op zich te nemen. Hij heeft de jeugdafdeling eerst zoveel mogelijk geobserveerd en is daarna in samenwerking met de jeugd en technische commissie en enkele trainers overgegaan om het jeugdbeleidsplan te upgraden en een nieuwe impuls te geven. Later in de vergadering zal Martijn hier een presentatie over geven. We wensen Martijn veel succes en vooral veel plezier bij deze mooie club.

    Activiteiten
    Zoals ik al eerder memoreerde is het Markermeertoernooi op een geweldige manier georganiseerd door onze jeugdcommissie in samenwerking met trainers, leiders en ouders. Dit jaarlijkse toernooi is niet meer weg te denken bij de gehele organisatie van SV Marken. Vele verenigingen reageren ook heel enthousiast en komen graag terug naar dit toernooi. Speciale gast was onze AJAX speelster Kelly Zeeman die op enthousiaste wijze de prijzen uitreikte en ook menig handtekening mocht zetten. Onze vrienden vanuit Engeland waren dit jaar met twee elftallen vertegenwoordigd. Een waar succes!

    Op Hemelvaartsdag hebben we nog ons jaarlijks Groen is Gras toernooi. Dit toernooi is ook heel belangrijk voor onze club en vele mannen en dames teams zullen hier ook weer aan deelnemen. Ook hier zijn vrijwilligers onmisbaar en hoop op de volle ondersteuning van een ieder om ook dit jaar het toernooi weer tot een succes te maken.

    Het laatste toernooi is het Pinkstertoernooi. Dit is de laatste tijd met een andere opzet gestart en niet minder succesvol. De organisatie is voornamelijk in handen van vrouwen die hiermee hun organisatie talent volledig waarmaken.