• Verslag open kampioenschap 21 augustus 2016

    Zondag 21 augustus werd het open kampioenschap gespeeld. Onder bizarre regenachtige omstandigheden werd het Klaas Peereboom die de grote beker mocht optillen aan het eind van de middag.

    Met twaalf personen werd er begonnen, maar voor dat het zover was moest er eerst wat aan het afvoeren van het regenwater gedaan worden. Met gezamelijke krachten werd het water weggewerkt en de baan speelklaar gemaakt.
    Een uur later dan gepland werden de eerste ballen geworpen.

    In poule 1  moesten Neeltje en Jan Pieter de vier anderen voorlaten, in poule 2 gingen Klaas, Jan Dorland, Pietertje en Geertje naar de kwartfinale.

    Jeroen en Ruben, Jan en Klaas wisten hun tegenstanders in de kwartfinales te verslaan. In de halve finales versloeg de ervaring de jeugd. Klaas Peereboom en Jan Commandeur speelden de finale.

    Klaas won in een wedstrijd om de "best of three". Klaas was hierin de betere en pronkte met de beker.

    De deelnemers namen nog even gebruik van de mogelijkheid om de dag te evalueren en hapten enkele franse lekkernijen naar binnen.

    Op zondag 18 september wordt de competitie afgesloten, en op zondag 30 oktober is er een uniek overdekt jeu de boules evenement tijdens de feestweek van SV Marken 70 jaar.