• Van "topper" tot tobber...

Marken heeft opnieuw een onnodige maar terechte nederlaag geleden tegen een ploeg die minder was. Nu won Veensche Boys met 3-2 van de hopeloos naar de vorm zoekende ploeg van Edwin Keizer.
    Het begin van de wedstrijd was weer veelbelovend. Al is het zo dat we tegenwoordig pas bij een 6-0 voorsprong rustig kunnen gaan zitten... Na amper een minuut spelen kon Serdal Suvakçi op aangeven van Patrick Leeflang net niet bij de bal. Even later een herkansing voor onze spits. Bij een aanval van Marken kreeg een verdediger van Veensche Boys de bal ongelukkig tegen de hand. Er was absoluut geen opzet in het spel, maar hij voorkwam wel dat Marken de aanval kon afronden. De scheidsrechter, die overal bovenop stond, gaf dan ook een terechte strafschop. De spelers, begeleiding en het publiek waren het hier alles behalve mee eens. Daar kunnen wij over meepraten, want bij Zuidvogels kregen wij ook voor een licht vergrijp een strafschop tegen. Maar om nou te zeggen dat wij ons daarna verlaagden tot beneden het niveau van zeg maar "Oh oh Cherso", nee... Tja de penatly in combinatie met Suvakçi is net zo zeker een goal als dat elke ochtend de zon weer opkomt: 0-1. En ja dan staan we voor dus wat gaan we doen: ACHTERUIT VOETBALLEN! Het kan echt beter tot de één na laatste seconde gelijk blijven want dan is er geen tijd meer om de tegenstander de kans te geven om te scoren. Nadat eerst doelman Patrick Sombroek een schot onder de lat vandaan moest tikken was het na twintig minuten spelen alsnog raak. Jeroen Haarsma verzuimde de bal weg te werken waarna Jan Struik de vrije doortocht kreeg. Gelukkig hoefde doelman Somrboek niet opnieuw in te grijpen met een rode kaart als gevolg. Want de doelman van het 2e had eerder op de dag ook al rood gehad. Het werd echter wel 1-1 en dat was niet eens onverdiend. Eigenlijk onbegrijpelijk, want voetballend is het verreweg de slechtste ploeg. Probleem bij Marken is dat het zo verdomd moeilijk scoort. Want ook de tweede goal, jawel we kwamen weer voor, was een dood spel moment. Na een overtreding net buiten de zestien, waar uiteraard heel Veensche Boys het weer niet mee eens was, werd bestraft met een vrijetrap. Deze werd via de muur door Ramon Visser achter doelman Jaap de Feijter geschoten. Reden genoeg voor de doelman om de Marken aanhang achter het doel even verrot te schelden... Waar Marken vanaf dit moment de thuisploeg het zwijgen op had moeten leggen verzuimden ze dat. Zeker twee spelers van de "blauwen" waren rijp voor een rode kaart. Maar mogelijk geintimideerd door alles wat er in en om het veld gebeurde deed de scheidsrechter dat niet. En zo gingen we met een 1-2 stand aan de thee. Al scheldend en tierend tegen de scheidsrechter gingen de spelers van de thuisploeg ook van het veld.
    Na de rust al snel een heel vreemd moment. Op de helft van Veensche Boys dacht een speler van de thuisploeg dat de bal over de zijlijn was gegaan en pakte de bal in zijn handen. Echter de assistent van de "Boys" had dit niet gezien, verbaasde ons niets want daar had hij wel meer last van... Wat dat betreft nog even een compliment voor de grensrechter van Eemdijk. Zo hoort het! De scheidsrechter wist ook even niet wat hij moest doen. In onze ogen was het duidelijk, gewoon een vrijetrap voor Marken. Het werd een scheidsrechtersbal. René Commandeur en een speler van hun stonden bij de bal. Maar de speler van Veensche Boys zei tegen Commandeur dat hij de bal aan ons zou geven, dus Commandeur doet een paar passen achteruit. Wat gebeurt er vervolgens: een speler van Veensche Boys wordt aangespeeld en ze gaan rustig ten aanval. Vanaf links wordt de bal voorgegeven en bij de tweede paal binnen gekopt. Dat was even een zeer sportieve actie wat het door ons al sportief zeer hoog aangeslagen team van trainer Jeroen Peters. Marken wist niet wat er gebeurde! Spelers stonden elkaar aan te kijken of ze water zagen branden. De scheidsrechter kon helaas niet ingrijpen, maar zal zich achteraf nog wel even achter de oren gekrabt hebben over dit moment. Want uiteindelijk stond hij aan de basis van de goal. Het verdere verloop van de tweede helft zal ik even kort beschrijven. Want alles wat je tot nu toe hebt gelezen heeft mij meer inspanning gekost dan dat de elf spelers van Marken hebben geleverd in de tweede helft. Ik bespaar jullie dan ook het verslag. Dat Veensche Boys nog de winnende treffer maakte en zelfs daarna een strafschop miste is alles wat ik er verder over kwijt wil. Zondag heb ik gelukkig meer genoten. De Marker deelnemers aan de Zandvoort circuitrun overtroffen zichzelf en gaven daarmee een voorbeeld van hoe je met veel inzet iets kunt bereiken! En alleen met inzet kunnen er de laatste wedstrijden punten gepakt worden. En dat is nodig, want ander krijgt de competitie eind mei nog een vervelend staartje...
    Opstelling SV Marken: Patrick Sombroek, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Jeroen Haarsma, Patrick Leeflang, René Commandeur, Ramon Visser, Serdal Suvakçi, Mick van Moerkerk, Jeffrey Veerman en Kevin Giele
    Scheidsrechter: T. (Tom) Koekoek (Almere)