• Slechte eerste helft kost Marken de kop

    Na een hele slechte eerste helft heeft Marken de achterstand van 0-2 niet meer goed kunnen maken. Spirit '30 is niet alleen door naar de 1/4 finale, maar mag ook meedoen aan de 1e ronde van de KNVB beker! Proficiat!
    Tegenvaller voor Marken was dat Peter Bakker vanwege een blessure niet in staat was om te starten. Aan de andere kant was er ook al bijna 200 minuten niet gescoord, dus met vers bloed voorin konden we eens kijken of dat wel ging werken. Maar het probleem van de laatste weken kwam al weer snel naar boven. Voetballend was Marken gewoon een maatje te klein voor de derde klasser uit Hoogkarspel. En als je dan grove fouten maakt worden ze genadeloos afgestraft! Bij een ingooi kwam de bal zomaar voor de voeten van Barry Rageh die dit presentje keurig verzilverde: 0-1. Waar iedereen hoopte dat dit het team van Martin Boes wakker schudde was helaas het tegendeel waar. De lijn van Zandvoort, HBOK en DVVA werd "gewoon" doorgezet zodat de trouwens supporters alleen maar van de tegenpartij konden genieten. Want we mogen de prestatie van Spirit niet onder laten sneeuwen door onze tekortkomingen. Zij deden het uitstekend en wisten precies wat er op het spel stond. Na een kwartier profiteerden ze niet van een verspeelde Marken bal. De inzet van Patrick Oud verdween voorlangs. Maar tien minuten later ging het alsnog mis. Eerst was het doelman Robert Schouten die onnodig ver uit zijn goal kwam. Dankzij aanvoerder Patrick Leeflang werd er niet gescoord, maar dit bleek uitstel van executie. In de zelfde minuut scoorde Joost Koenis namelijk alsnog: 0-2. Pas na een half uur spelen loste Marken het eerste schot op doel van Spirit '30. Dat mag zelfs tegen de koploper in onze competitie niet gebeuren!
    Tijdens de thee pauze kon er even gezellig bij gekletst worden wat er beter moest gaan in de tweede helft, juist ja...! Met Peter Bakker in plaats van Kay van Rheenen werd er direct druk op de verdediging van Spirit gezet. Het zorgde niet direct voor gevaar, maar de zo gewilde aansluitingstreffer viel toch binnen tien minuten. Met het nodige fortuin werd een inzet van Aramez Poepon via een verdediger gepromoveerd tot goal: 1-2. Ineens was er weer hoop en begon Spirit toch wat angstig te worden. De druk op de goal werd opgevoerd. Probleem was dat doelman Michael Maes geen moment in hoefde te grijpen. Want er werd amper een kans gecreëerd door Marken. En heel langzaam ging het venijn er ook uit. Spirit kwam er amper nog meer uit, maar hiel wel prima stand. Met nog tien minuten op de klok leken ze de 1-3 te scoren, maar uit een fantastische positie werd er hoog over geschoten. In de echte slotfase kwam Marken nog heel dichtbij, maar in een kluwen van spelers was er geen gaatje meer om hem in de goal te prikken. Het besef kwam dat het niet meer ging lukken en direct werd dit ook werkelijkheid toen Spirit naar de 1-3 counterde na een ingooi van Marken... Na drie en een halve slechte wedstrijd heeft Marken dinsdag wel weer eens een redelijke tweede helft laten zien, maar het kwaad was al geschied. Het spel van de eerste helft zal in de 2e klasse genadeloos worden afgestraft, dus zaterdag tegen Beursbengels zullen we de tweede helft van Spirit een vervolg moeten geven!
    Tot slot onze felicitaties aan Spirit '30 met het bereiken van de 1/4 finale en de zo goed als zekere plaatsing voor de KNVB Beker. Alleen degradatie van Spakenburg, IJsselmeervogels en/of GVVV kan nog roet in het eten gooien. Maar die kans is net zo groot als dat wij volgend seizoen hoofdklasse spelen!
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Dominic Zeeman, Patrick Leeflang, Sebastiaan Peereboom, Tijs Klaver, René Commandeur, Melvin de Groot (83. Guido Boes), Kay van Rheenen (46. Peter Bakker), Aramez Poepon en Arno Boes
    Opstelling Spirit '30: Michael Maes, Jelle Reus, Mark van Putten, Joost Koenis, Tim Stap, Joost Wagemaker, Toine Kors, Cees Duijn, Barry Rageh (83. Roel Botman), Maarten Smit (67. Rob Visser) en Patrick Oud (88. Jasper Vriend)
    Scheidsrechter: P.T.J. (Peter) André (Uithoorn)
    1e Assistent: A.B. (Ton) Stroobach (Avenhorn)
    2e Assistent: A. (Alex) Veerman (Volendam)
    Toeschouwers: 400
    Score verloop:
    9. Barry Rageh 0-1
    24. Joost Koenis 0-2
    54. Aramez Poepon 1-2
    90. Jasper Vriend 1-3
    Gele kaarten: Tijs Klaver (SV Marken) en Joost Koenis (Spirit '30)