• SCHANDALIGE NEDERLAAG!

Marken heeft het voor elkaar gekregen om een 3-0 voorsprong om te buigen in een 3-5 nederlaag. Het anti-voetbal in de tweede helft werd daarmee aardig "beloond".
    Na een wat matige start kwam Marken binnen een kwartier op voorsprong. Serdal Suvakçi kopte op aangeven van Kevin Giele de bal schitterend achter doelman De Feijter. Een minuut of tien later verdubbelde Mick van Moerkerk met een prima schot bijna doelman De Feijter, maar hij tikte de bal net naast voordat Suvakçi binnen kon tikken. Amper tien minuten later opnieuw Van Moerkerk, nadat Veerman hem de bal gaf. Na deze gemiste mogelijkheid vond Eemdijk het wel even genoeg en nam het heft in handen. Echt gevaarlijk werden ze niet, maar Marken kwam even niet aan aanvallen toe. En zo was het verrassend dat vijf minuten voor rust Marken via opnieuw een kopbal van Suvakçi na een corner van Ramon Visser de score op 2-0 bracht. Amper bijgekomen van het juichen was het al 3-0 na een fout in de verdediging van Eemdijk. Ditmaal was het Veerman die scoorde. De thuisploeg was duidelijk verbaasd over deze score want vanaf de aftrap kreeg Eemdijk zo de vrije doortocht: 3-1. Met deze stand gingen beide teams op een zonovergoten sportcomplex aan de thee.
    Met een "niks aan de hand" 3-1 voorsprong begonnen beide teams aan de tweede helft. Bij Eemdijk twee verse krachten, want daar was iets nodig. Na een serie aan gele kaarten voor Eemdijk kreeg Jeffrey Veerman een flinke kans om de 4-1 en beslissing op het bord te schieten. Doelman De Feijter was echter een sta in de weg. Vanaf dat moment ging Marken achteruit voetballen en ging Eemdijk op jacht naar de niet verwachte aansluitingstreffer. Met nog een kwartier op de klok viel deze ook. Invaller Frank van Twillert werkte de 3-2 binnen. En toen ging het helemaal los bij de gasten. De 3-3 hing in de lucht en viel ook. Kevin Horton schoot de gelijkmaker op het bord en Marken was daarmee rijp voor de sloop. Nog geen vijf minuten later gebeurde dan ook waar iedereen van Marken al bang voor was: 3-4... In de extra tijd werd het zelfs nog 3-5. Al met al ene grof schandaal als je na 40 minuten spelen op 3-0 staat!

Opstelling SV Marken: Patrick Sombroek, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Patrick Leeflang, René Commandeur (87. Guido Boes), Ramon Visser, Serdal Suvakçi (78. Muus Visser), Mick van Moerkerk, Jeffrey Veerman, George Biswana en Kevin Giele
    Opstelling Eemdijk: Jeroen de Feijter, Jan Pieter Hartog (58. Jan van Twillert), Martijn Zuidersma, Rob Baas, Jan van Diermen, Mark Koelewijn (46. Frank van Twillert), Jan de Graaf, Ayhan Yelmer, Chiel de Graaf (46. Kevin Horton), Peter Rutger Hartog en Emiel Sebastiaan Koops
    Scheidsrechter: J.A.M. (Jan) Smit (Spanbroek)