• Marken verspeelt winst in slotfase

    De vorige twee edities van CSW - Marken eindigde beiden in 0-0. Lang zag het er naar uit dat dit ook deze jaargang zou gaan gebeuren. Maar Mick van Moerkerk brak de ban. Helaas ging het in de slotfase helemaal mis en trok Marken met tien man, na rood voor Dominic Zeeman, aan het kortste eind.
    Marken begon met excact de zelfde opstelling als een week eerder toen SVL met 4-1 van de mat werd geveegd. Maar zo makkelijk als een week eerder ging het nu zeker niet. Al na ruim een minuut spelen moest Patrick Leeflang opruimen nadat een vrijetrap van links gevaarlijk voor de goal kwam. De eerste kans van Marken liet vrij lang op zich wachten. René Commandeur brak door maar was met de bal aan de voeten net niet snel genoeg en werd bijgehaald door een verdiger. Meer dan een corner leverde het niet op. Optisch had CSW het overwicht, maar veel gevaarlijke momenten leverde dit niet op. De meeste ballen kon doelman Robert Schouten simpel onderscheppen. Op een schot van Rosco Cyrus had hij echter geen antwoord, maar deze krulde hij dan ook gelukkig naast de goal. Marken kreeg voor de rust nog twee aardige mogelijkheden kort achter elkaar. Eerst ging een verdekt schot van Jeffrey Veerman maar een metertje naast. Kort daarna kregen we een vrijetrap na een overtreding op Leon Spoorenberg. Ramon Visser schoot in eerste instantie in de muur van de rebound ging wel op doel. Doelman Jordi Wens moest alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. De slotfase was voor CSW. Eerst verzuimde Michel Zeldenrijk om uit een snelle counter de bal binnen te schieten en even later kopte Sven van Vuuren de bal net over uit een corner.
    Na de thee werd Marken steeds meer op de eigen helft teruggedrongen. Toch was er een prima mogelijkheid toen Mick van Moerkerk goed doorging. Hij legde de bal terug maar René Commandeur kon er net niet bij. Uit de counter tikte doelman Schouten de bal uit de goal. Ook Leon Spoorenberg kreeg nog een kansje. Uit een voorzet van Veerman kopte hij snoeihard nipt naast. De verdediging van Marken kwam steeds meer onder druk te staan en A-junior Dominic Zeeman had inmiddels ook al geel op zak. Hij had veel moeite met de snelle buitenspeler van CSW. En zo was het best verrassend dat Marken op voorsprong kwam. Een prima pass van Muus Visser kwam in de voeten van Van Moerkerk die koel bleef en de 0-1 langs de doelman schoof. CSW moest vervolgens nog meer druk zetten en dus risico's nemen achterin. Het team van Saïd Ouaali kreeg vervolgens dan ook de mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Er werd echter te slordig met deze mogelijkheden omgesprongen. En zo was het dus eigenlijk wachten op de 1-1. Deze viel kort voor tijd. Sven van Vuuren mocht een vrijetrap nemen maar schoot deze in de muur. Via de rebound kwam de bal voor de voeten van Rosco Cyrus die binnen schoot. Voor Marken heel erg vervelend, maar voor CSW dik verdiend. Nog geen minuut later nog iets wat in de lucht hing. Dominic Zeeman moest opnieuw ingrijpen wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. Met officieel nog twee minuten op de klok moesten we dus verder met tien man. CSW rook bloed en kreeg loon naar werken in de aller laatste seconde. De bal kwam voor vanaf links en de geheel vrij staande invaller Mike Cornelissen kopte simpel binnen. En zo stond Marken voor de zevende keer dit seizoen met lege handen terwijl we tot tien minuten voor tijd zicht hadden op veel meer. Het gat met de veilige tiende plaats is nog lang niet onoverbrugbaar, maar de komende weken zullen er toch wel punten gepakt moeten worden. Volgende week komt koploper VVA '71 op bezoek.
    Opstelling CSW: Jordi Wens, Niels van Diemen, Maikel Pauw, Jochem van Bergen (73. Mike Cornelissen), Mick Stefels, Arnoud Schonis, Michel Zeldenrijk (46. Edwin Milton), Jeroen Westera (60. Ricardo Blaaspijp), Sven van Vuuren, Mitchill de Zwart en Rosco Cyrus
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Patrick Leeflang, Dominic Zeeman, René Commandeur (85. Guido Boes), Ramon Visser, Leon Spoorenberg (78. Kevin Giele), Mick van Moerkerk (90. Arno Boes), Jeffrey Veerman en Muus Visser
    Scheidsrechter: L. (Leo) van Dokkum (Castricum)
    Toeschouwers: 150
    Scoreverloop:
    70. Mick van Moerkerk 0-1
    87. Rosco Cyrus 1-1
    90. (+4) Mike Cornelissen 2-1
    Gele kaarten: Mike Stefels en Ricardo Blaaspijp (beiden CSW)
    Rode kaart: 88. Dominic Zeeman (2x geel, SV Marken)