• Marken speelt met BOL

Met een half dozijn goals voor en slechts twee tegen heeft Marken het verrassende BOL terug gestuurd naar de realiteit van de dag: 6-2.
    Opnieuw een debutant in het team van SV Marken. Doelman Steven Giele stond in plaats van de geschorste Robert Schouten onder de lat. Helaas voor Giele moest hij, net als de debutant van een week eerder (Tim van Altena) al snel de bal uit de goal halen. Maar aan de goal van BOL topscorer Pieter Bas den Hartigh kon hij weinig doen. Op dat moment was het ook eigenlijk al verdiend voor de gasten. Marken begon "traditie getrouw" weer heel matig aan de wedstrijd. Op een schot uit de tweede lijn na van Ramon Visser was er dan ook weinig gevaar voor de goal van Steven Boon. Zijn naamgenoot aan de andere kant moest daarin tegen een aantal keer redding brengen op inzetten van de BOL-voorwaartsen. Toch had Marken minstens één uitstekende kans vanaf elf meter moeten krijgen! De verder prima leidende scheidsrechter Knetsch ging lelijk in de fout toen Aramez Poepon neer werd gehaald binnen de lijnen. Net als ze op TV ook doen gaf hij Poepon geel voor een schwalbe... Dat hij een minuut of tien later bij een ongelukkige handsbal de bal niet op de stip lag hadden we wel enigszins vrede mee. Dat laatste moment was inmiddels in de fase dat Marken het heft in handen had genomen. BOL kwam er totaal niet meer aan te pas en het was gewoon wachten totdat Marken eindelijke eens de trekker overhaalde. Een overtreding maken net buiten de zestien was dan ook niet zo verstandig van de verdedigers van BOL. Met Poepon en Ramon Visser hebben we twee specialisten die misschien zelfs makkelijker vanaf een meter of twintig scoren dan vanaf de stip! Ondanks een laatste waarschuwing van BOL trainer Jorgen Heurter tijdens de aanloop van Ramon Visser was het kwaad al geschied: 1-1. De winnaar van de zuurkool-cup stond te wankelen en het was slechts een kwestie van tijd totdat het als een kaartenhuis in zou storten. Bijna gooide Peter Bakker de wedstrijd kort voor de rust al op slot. Een minuut voor de thee pauze scoorde hij keurig op aangeven van Poepon. In deze zelfde minuut kreeg hij na opnieuw goed werk van Poepon een kans die de pupil van de week voor de aftrap wel maakte. Maar met de adrenaline van de goal nog in zijn lichaam haalde hij te wild uit en zag zijn inzet over de lat verdwijnen. Met een goed gevoel gingen de mannen van Martin Boes richting de kleedkamer. Bij BOL mochten ze eens na gaan denken waar het mis ging of dat Marken misschien toch een maatje te groot was.
    Als je om 15.30 uur besloot om toch nog even een patatje of broodje kroket te bestellen had je toch wel even pech. Nadat René Commandeur binnen vijf minuten de bal al op de kruising had geschoten was het de vijf volgende minuten drie keer bingo! Poepon, Commandeur en Bakker tilden de score van de 51e tot de 54e minuut naar 5-1. Een ware traktatie voor het publiek. En dat allemaal voor slechts drie euro! Waar zie je dat nu meer? En dan moesten er nog een kleine veertig minuten gespeeld worden ook. Stond je nog op je patatje te wachten tijdens deze minuten dan heb je uiteraard ook kunnen genieten van je heerlijke eten en als toetje nog een uitstekend restant van de tweede helft. Na een kwartier spelen was het voor trainer Boes tijd om met het oog op de wedstrijd van volgende week wat te gaan wisselen. Sebastiaan Peereboom en Guido Boes kwamen binnen de lijnen voor Tijs Klaver en René Commandeur. Voor Peereboom werd het echter een korte wedstrijd. Net als zijn zwager een week eerder kon hij na ongeveer vijf minuten al weer douchen. Bij een corner kreeg hij de bal ongelukkig tegen zijn hand. Strafschop en erger nog een rode kaart. We kunnen het de scheidsrechter niet kwalijk nemen, toevallig hadden we het er voor de wedstrijd ook nog over. Zij worden namelijk beoordeeld op het strikt handhaven van de regels en niet het fluiten in de geest van de wedstrijd. Dus ondanks dat hij het liever bij een penalty had gelaten moest hij Peereboom er af sturen. Pieter Bas den Hartigh scoorde en bracht BOL terug tot 5-2. Héél even leek BOL aan een remonte te denken, maar dat duurde niet lang. Peter Bakker maakte nog voordat het laatste kwartier aanbrak het halve dozijn vol. Als Marken wat scherper was geweest dan was de afstraffing voor BOL helemaal niet te overzien geweest. En dat we 25 minuten met een man minder speelden heeft niemand gemerkt. Door deze zege staat Marken op een keurige derde plaats. Volgende week komt buurman Monnickendam op bezoek. Via de social media zijn de eerste plaagstootjes al uitgedeeld. De stand op de ranglijst telt niet meer, in deze wedstrijd gelden andere wetten. Voor Marken zaak om aan te tonen dat het met wie er ook is geschorst is of wie er ook de fluit hanteert de beste is! Tot volgende week als de Marker Beren het opnemen tegen de Groen Witte Leeuwen.
    Opstelling SV Marken: Steven Giele, Erik Teerhuis, Arno Boes, Patrick Leeflang, Roy Springer, Tijs Klaver (60. Sebastiaan Peereboom), René Commandeur (63. Guido Boes), Ramon Visser, Peter Bakker, Aramez Poepon en Michiel Appel (81. Robin Kaars)
    Opstelling BOL: Steven Boon, Jos Visser, Jan Slot (66. Dennis Rijs), Robbert Slot, Steven Glas, René Rootlieb, Chris Rijnders, Jack Schoon, Pieter Bas den Hartigh, Koen Tros en Steven Greveling (63. Sietse Brandsma)
    Scheidsrechter: J. (Jesse) Knetsch (Bussum)