• Marken onderuit in Purmerend

SV Marken heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 1-0 verloren van zondageersteklasser VPV Purmersteijn.
    SV Marken startte goed. Na vijf minuten had de ploeg van trainer Edwin Keizer met 0-1 voor moeten staan. Een voorzet van Ramon Visser werd binnengeschoten door Kevin Giele. Deze goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, wat het in de verste verte niet bleek te zijn. De trend was gezet...
    Hierna werd Purmersteijn sterker, zonder gevaarlijk te worden. Verder dan was schoten van afstand kwamen ze niet echt.
    Aan de andere kant scoorde Stephan Plat bijna uit een corner en konden Patrick Leeflang en Giele in de daaruitvolgende scrimmage niet afdrukken.
    Met 0-0 gingen de ploegen de kleedkamer in.
    Vlak na rust scoorde Jeroen Haarsma bijna met een vlammend schot. De keeper van Purmersteijn pareerde echter prima. Vervolgens was Mick van Moerkerk attent na geblunder in de Purmersteijn defensie. Hij rondde de keeper, maar kon vervolgens niet hard genoeg inschieten waardoor de bal van de lijn kon worden gehaaldoor een Purmersteijn verdediger.
    Hierna werd Purmersteijn sterker en kwam SV Marken er even niet aan te pas. In die fase scoorde Purmersteijn dan ook. Een aanval via rechts kwam voor de voeten van Joes Blakborn. Zijn schot was Patrick Sombroek te machtig: 1-0.
    Hierna probeerde Purmersteijn de score op te voeren, iets waar ze niet in slaagden.
    De ingevallen Roy Springer leek SV Marken op 1-1 te zetten. Na een diepe bal scoorde hij. Opnieuw werd een SV Marken goal echter volledig onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Zelfs de keeper van Purmersteijn gaf dit volmondig toe. Het is onvoorstelbaar dat er zelfs op dit niveau grensrechters rondlopen die moedwillig wedstrijden beïnvloeden en het vertrouwen van scheidrechters volledig misbruiken. Vandaag hadden we er weer eens mee te maken...
    Diep in blessuretijd kreeg Springer nog een kans, maar de keeper van Purmersteijn keerde zijn schot goed.
    Mede door twee volledig onterecht afgekeurde goals verloor SV Marken dus van Purmersteijn. Het zal zeer moeilijk worden om de poulefase van het bekertoernooi te overleven.

68. 1-0 Blakborn

Scheidsrechter: Beudeker (Krommenie)

SV Marken:
    Sombroek, Teerhuis, Plat, Haarsma (Brommersma/72), Honingh, Leeflang, Visser, Suvakçi, Van Moerkerk, Veerman (Springer/66), Giele (Boes/78).

Woensdag 25 augustus speelt SV Marken thuis de tweede bekerwedstrijd. Om 19:00 wordt dan aangetreden tegen de kersverse zondaghoofdklasser Zouaven uit Grootebroek.
    Zaterdag 28 augustus speelt SV Marken de laatste bekerwedstrijd in de poule. Ook deze is thuis en wel tegen zaterdaghoofdklasser Zwaluwen'30. Aanvang dan is 14:30 uur.