• Marken moet op gaan passen!

    Het spel was zaterdag tegen ZOB een stuk beter dan een week eerder tegen Swift. Toch was het resultaat na afloop het zelfde, weer geen punten. En om nou te zeggen dat Marken geen kansen heeft gehad... Als er beter met de kansen was omgesprongen had ZOB een hele vervelende middag gehad. Het wordt nu nog oppassen dat we onze 'zekere' tweede plaats, plus nacompetitie, niet gaan verspelen!
    Tijs Schipper stuurde zaterdag een andere selectie het veld in dan een week eerder. Dat was dan wel noodgedwongen. Marco van Galen, Tijs Klaver en Michiel Appel waren door blessures niet inzetbaar, maar ook Johan Wortel en Astrando Noten ontbraken. Wortel ook vanwege een blessure, maar Noten zullen we helemaal niet meer terug zien. Hij is eerder deze week uit de selectie gezet.
    De eerste twintig minuten was voor supporters die de avond daar voor niet goed hadden geslapen een genot! De slaap kon namelijk even ingehaald worden, het was verre van spectaculair wat beide teams lieten zien. Alleen Bakarie van Garderen leek even gevaarlijk te worden. Hij passeerde doelman Ron Smit, maar probeerde het vervolgens uit een onmogelijke hoek. Pas in de 2oe minuut kwam Marken er gevaarlijk uit. René Commandeur ging goed door op rechts. Zijn schot ging voor het doel langs. Net voordat Michael Janssen de bal terug probeerde te halen ging deze helaas achter en was de eerste kans voorbij. Niet veel later was Christiaan Brommersma voor de goal te vinden, maar ook zijn inzet verdween voorlangs de goal van Erik Slaaf. Na ruim 26 minuten spelen viel de 1-0 helemaal uit het niets. Een afstandschot van Ronald Saris verdween onhoudbaar in het doel. Nog voor de rust kwam Marken bijna op gelijke hoogte. Een vrijetrap van Bart Honingh belandde echter op de buitenkant van de paal.
    Na de rust leek Marken snel orde op zaken te stellen. Met drie kansen binnen twee minuten leek het een kwestie van tijd voordat ZOB door de hoeven zou zakken. Echter het vizier stond niet op scherp en doelman Slaaf hield keurig zijn doel schoon. En je weet dat je het dan over jezelf afroept. Twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Een scherpe corner van ZOB belandde via Bart Honingh in de eigen goal. Hiermee leek de wedstrijd beslist. En dat was toch echt tegen de verhouding in! In de slotfase was Roy Springer nog dichtbij. Zijn schot ging helaas voorlangs, maar als Christiaan Brommersma allert was geweest had hij zo de bal bij de tweede paal binnen kunnen tikken. Helaas... Gelukkig verloor achtervolger Kennemerland ook weer, dus het verschil blijft zes. Nieuwe achtervolger is nu HCSC waar we over twee weken heen gaan. Maar het is inmiddels wel dringen achter ons. Een volgende misstap kunnen we ons eigenlijk niet meer veroorloven, want dan kan de nacompetitie wel eens op de tocht komen te staan!
    Opstelling SV Marken: Ron Smit, Erik Teerhuis, Sebastiaan Brommersma (80. Dennis Visser), Vincent Moenis (67. Steffen Visser), Bart Honingh, Christiaan Brommersma, Matthijs Kaars, Roy Springer, René Commandeur (75. Mike Tol), Guido Boes en Michael Janssen
    Scheidsrechter: F.R. de Winter (Den Haag)
    Toeschouwers: 150
    Score verloop:
    27. Ronald Saris 1-0
    72. Bart Honingh (eigen doel) 2-0