• Marken loopt tegen eerste nederlaag aan

    Marken heeft zaterdag met 0-1 verloren van mede koploper Kennemerland. Hierdoor staat het team van Tijs Schipper weer met beide benen aan de grond na de flitsende competitie start.
    Het eerste bedrijf stond niet bol van een heus spectakel. Beide teams speelden vrij behoudend waarin Marken optisch een overwicht had. Kansen waren er amper te noteren, tot de 25e minuut dan. Tijs Klaver kreeg een grote kans, maar zag doelman Sander Bakker in de weg liggen. De rebound ging vervolgens naast de goal. Na deze gemiste kans ging het spel van Marken achteruit. Kennemerland kreeg meer ruimte maar profiteerde daar totaal niet van. Slechts kort voor het rustsignaal was er een mogelijkheid, maar deze werd niet benut.
    Terwijl de meeste mensen nog in de kantine stonden op te warmen was het al 0-1 voor Kennemerland. Fabian Willemze kreeg te veel ruimte en kon hard de bal binnenschieten. Via de binnenkant van de tweede paal verdween de bal achter de kansloze Ron Smit. Dit moment was het hoogtepunt van de tweede helft of eigenlijk van de gehele wedstrijd. Want ook daarna was er niet echt veel te genieten. Marken kwam maar niet in zijn spel en spits Johan Wortel was meer gericht op zijn tegenstander Jordy Beijer dan op de goal. En van de snelheid op rechts van Michiel Appel werd ook niet geprofiteerd, want telkens kwam de pass bij een verdediger terecht in plaats van in de voeten van Appel. En zo zag iedereen langs de lijn de eerste nederlaag steeds dichter bij komen. Een nederlaag waar je tegen aan kan lopen als je niet goed speelt. Overigens absoluut geen schande tegen een ploeg als Kennemerland. Volgende week kans op herstel. We gaan dan op bezoek bij HBOK in Zunderdorp. Dat kan een leuke derby gaan worden!
    Opstelling SV Marken: Ron Smit, Erik Teerhuis, Astrando Noten, Marco van Galen, Bart Honingh, Tijs Klaver, Matthijs Kaars, Steffen Visser, Michiel Appel (71. Ricardo Chardet), Johan Wortel (58. Roy Springer) en Michael Janssen
    Opstelling Kennemerland: Sander Bakker, Klaas Kuijpers, Patrick Teske, Jordy Beijer, Danny Steffers, Mike Melet, Rick Evers, Arnaud Oling (88. Micha Puts), Arjan van Grootheest (68. Marcel Klomp), Fabian Willemze en Olaf Spape (27. Bart Meijer)
    Scheidsrechter: G.J. Bakker (Hardegarijp)
    Toeschouwers: 220
    Score verloop:
    46. Fabian Willemze 0-1
    Gele kaarten: Marco van Galen, Ricardo Chardet (beiden SV Marken) en Danny Steffers (Kennemerland)