• Marken ligt weer op koers!

Met de winterstop was de situatie laten we zeggen hopeloos. Daar hoeft niemand moeilijk over te doen. Echter na de paar weken rust lijkt Marken de weg naar boven te hebben ingeslagen. Na de zéér belangrijke zege op ZCFC is er meer dan ooit zicht op lijfsbehoud.
    Al na amper een minuut spelen kwam Marken bijna op voorsprong. Uit een corner werd de bal op doel gekopt, maar op de lijn kopte een verdediger de bal van de doellijn. Iets waar Marken het hele seizoen al een beetje mee te maken heeft dus, net niet... In het vervolg bleef Marken de betere en gevaarlijkste ploeg op het veld. Na een klein kwartiertje was er een snelle aanval van Marken over rechts. Via Stefano Holwijn, tegenwoordig zonder weeldige haardos, kwam de bal bij René Commandeur. Maar tot tweemaal toe werd zijn inzet geblokt door de verdediging. Toch was het niet veel later dan toch raak. Dwight Gefferie rondde doeltreffend af. En zo stond Marken op een verdiende voorsprong! Vervolgens verviel de ploeg van Tijs Schipper weer in het wel bekende 'oude verhaal'. Er werd weer achteruit gevoetbald en zo kreeg ZCFC meer grip op de wedstrijd. Na iets meer dan een half uur spelen kregen ze zelfs een hele goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Maar in eerste instantie werd de bal van de lijn gekopt en de rebound belandde op de lat. Nog voor de rust ging het toch mis. Jeroen Kroes, broer van Wolter, kopte in de extra tijd de bal uit een corner binnen. En zo gingen beide teams met een gelijke stand aan de thee. De grensrechter van ZCFC had die toen al lang op. Want na herhaaldelijk foutief vlaggen kreeg hij van de scheidsrechter te horen dat hij bij het volgende "valse" vlagsignaal kon vertrekken. Grensrechter Ed Veldhuizen trok toen zelf zijn conclusie en legde de vlag neer.
    Het begin van de tweede helft was voor de gastheren. Marken kreeg amper mogelijkheden en kwam zelfs bijna niet op de helft van ZCFC. Gelukkig verzuimde ZCFC het om het Marken heel moeilijk te maken. Pas halverwege het tweede bedrijf leek Marken te beseffen dat een overwinning broodnodig was. De eerste mogelijkheid kwam uit een dood spelmoment. Brahim nam dit klusje voor zijn rekening en poeierde de bal keihard boven de keeper op de lat. Even later verdween de bal gelukkig toch nog tussen de palen. Een schot uit de tweede lijn van Tijs Klaver verraste de doelman van ZCFC en verdween achter hem in de goal, 1-2. Een enorme ontlading bij alles en iedereen die Marken support! Zeker toen even later duidelijk werd dat zowel Aalsmeer en Castricum beiden hadden verloren. Het verschil met de tiende plaats is nu nog maar twee punten. Bij een overwinning op Aalsmeer zouden we volgende week wel eens naar de tiende positie kunnen klimmen! Zo zie je maar dat er van alles mogelijk is in deze klasse. Het is zelfs nog zo dat bij een goede serie Marken zomaar de laatste periode zou kunnen pakken. Voorwaarde om aan de nacompetitie mee te mogen doen is dat Marken dan wel minimaal negende wordt. Maar laten we hier voorlopig alleen nog maar heerlijk van dromen. Eerst volgende week winnen!
    Opstelling ZCFC: Simeon de Uyl, Jordy Vink, Dennis Wilson, Jos Geerlings, Erik Jan Foekens (39. Michiel van Dijk), Marijn Esman, Jeroen Kroes, Maurits Groenhof (65. M. Smis), Rob de Jong, Arko Roepert en Joram Ootjers
    Opstelling SV Marken: Nick Post, Erik Teerhuis, Tijs Klaver, Brahim Oushaine Ouichou, Roy Springer, Dwight Gefferie, René Commandeur, Mourad Saâlioua (74. Michiel Appel), Stefano Holwijn (93. Steffen Visser), Matthijs Kaars en Renato Steffens (65. Shamir de Rijp)
    Scheidsrechter: J.P. Jager (Hilversum)