• Marken knokt maar blijft puntloos

    Het team van Saïd Ouaali heeft zaterdag aangetoond dat er ondanks een groot aantal afwezigen wel degelijk voor de punten geknokt kan worden. Marken speelde een prima tweede helft en kwam zelfs tweemaal terug van een achterstand. Helaas was het geluk niet aan de zijde van de withemden en mede daardoor bleven de mannen opnieuw met lege handen staan. En zo wachten we nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen en staan we in de conmpetitie puntloos onderaan.
    Zonder "basisspelers" Anthony Koswal, Kees Tol, René Commandeur, Daan Schüszler en Kevin Giele moest Marken aantreden tegen de "groenen" van Spakenburg: Eemdijk. Standby speler George Biswana stond vanwege al deze blessures in de basis en de bank was bezet door spelers van het tweede elftal. Dat team ondervond gelukkig weinig hinder, want Voorland 2 werd kinderlijk eenvoudig naar huis gestuurd: 7-0. Het eerste elftal had echter een stuk meer moeite. Op zich was Eemdijk niet eens zoveel beter als Marken in het eerste bedrijf. Maar als je dan de tegenstander zelf een handje gaat helpen... Eerst was het doelman Robert Schouten die een aanvaller van Eemdijk in stelling bracht. Maar gelukkig kon dit gevaar op het laatste moment worden verijdeld door George Biswana. Na twintig minuten spelen deed echter Erik Teerhuis het zelfde. Hij speelde de bal verkeerd terug naar doelman Schouten en deze werd onderschept. Mitchell van Friderici maakte dankbaar gebruik van dit presentje: 1-0. Aan de andere kant waren er weinig kansen te noteren. Na ruim een half uur spelen was eigenlijk de enige echte kans voor Marken te noteren. Spits Leon Spoorenberg haalde uit en doelman Jeroen de Feijter moest tot het uiterste gaan om de bal uit de benedenhoek te tikken. Aan de andere kant liet doelman Schouten zien dat de 1-0 echt een foutje was, want op voortreffelijke wijze voorkwam hij dat Van Friderici de 2-0 op het bord schoot. En zo gingen we met een 1-0 achterstand aan de thee.
    Direct in het begin van de tweede helft een ongelukkige botsing tussen Marken spits Spoorenberg en Eemdijk doelman De Feijter. Gelukkig konden beide spelers na een behandeling de wedstrijd vervolgen. Marken was overigens vrij fel uit de kleedkamer gekomen. Toch hadden we de hulp van doelman De Feijter nodig om op gelijke hoogte te komen. Een ogenschijnlijk simpele bal redde hij maar liet deze weer net zo makkelijk los zo voor de voeten van Mick van Moerkerk. Deze belde vervolgens even naar huis, deed zijn haar goed en zette op facebook dat hij 1-1 maakte voordat de bal over de lijn ging: 1-1. Dat was op dat moment een verdiende goal. Maar Marken ging door. Amper vijf minuten later was spits Spoorenberg dichtbij zijn eerste competitie goal. Van Moerkerk zette vanaf links voor en Spporenberg kopte de bal over de doelman, maar helaas op de lat. En dan gaat de harde voetbalwet spreken. Want nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Van Friderici zich keurig vrij draaide en uithaalde: 2-1. Marken ging echter meteen weer op zoek naar de gelijkmaker. Een inzet van Arno Boes, na een vrijetrap van Van Moerkerk, was nog te slap, maar ruim een kwartier voor tijd lukte het wel. Op aangeven van Jeffrey Veerman scoorde Leon Spoorenberg de 2-2. Zou Marken dan het eerste punt van dit seizoen in Spakenburg gaan pakken? Helaas moeten we deze vraag met "nee" beantwoorden. Want na een overtreding van Ramon Visser belandde de bal weer eens op de stip. Deze werd, ondanks dat Robert Schouten in de goede hoek lag, binnengeschoten door Ayhan Yelmer. In de slotfase werd het via invaller Wouter Bout zelfs nog 4-2. Een telleurstellend resultaat voor Marken, want er had gezien de tweede helft toch wel een beter resultaat ingezeten. Volgende week wordt het wel tijd dat we de punten in de eigen tas houden, want anders zou het wel eens een heel moeilijk seizoen kunnen worden.
    Opstelling Eemdijk: Jeroen de Feijter, Daniël de Haan, Henk Koelewijn, Emiel Koops, Jan van Diermen, Jan van Twillert (65. Wouter Bout), Glenn Soetosenojo (81. Thim de Graaf), Mitchel Friderici (91. Kevin Hendriks), Ayhan Yelmer, Frederik Korlaar en Rogier Gilkes
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Patrick Leeflang, George Biswana, Ramon Visser (81. Kay van Rheenen), Leon Spoorenberg, Mick van Moerkerk, Jeffrey Veerman, Muus Visser en Arno Boes
    Scheidsrechter: W. (Wesley) O'Niel (Amsterdam)
    Toeschouwers: 70
    Score verloop:
    21. Mitchell Friderici 1-0
    53. Mick van Moerkerk 1-1
    60. Mitchell Friderici 2-1
    72. Leon Spoorenberg 2-2
    77. Ayhan Yelmer 3-2 (strafschop)
    88. Wouter Bout 4-2
    Gele kaarten: Daniël de Haan (Eemdijk), Jeffrey Veerman, Ramon Visser en Arno Boes (allen SV Marken)