• Marken houdt het één helft vol

    Tegen het Young Boys van Rinus Israel, dat wil promoveren naar de topklasse, heeft Marken het de eerste helft prima gedaan. Pas kort voor rust kwamen de gastheren via een Marker op voorsprong. Tot die tijd waren beide teams ana elkaar gewaagd. Na de rust was Young Boys toch wel wat beter en won verdiend met 4-0.
    De 'ziekenboeg' van Marken was weer aardig vol gestroomd dus moesten er weer de nodige spelers van het tweede mee naar Haarlem. Op zich niet zo heel erg, want Marken was toch al zo goed als uitgeschakeld voor een plaats in de volgende ronde. Wel vervelend voor de trainer, want over een week start de competitie. En je zou natuurlijk graag je laatste oefenwedstrijd spelen met de elf waarmee volgende week Zuidvogels bestreden moeten worden. Maar het was helaas niet zo.
    Op het sportpark van United-Davo, want het complex van Young Boys was niet vrijgegeven, barstte het na het eerste fluitsignaal meteen los. Niet qua attractief voetbal, maar de regen... Het kwam werkelijk met bakken uit de hemel. Het was dan ook niet vreemd dat we op het kunstgras speelden. In de eerste fase van de eerste helft kreeg Marken via Guido Boes (schot over) en Kees Tol (kopbal gered door de doelman) prima mogelijkheden om de score te openen. Aan de andere kant was Young Boys een stuk minder gevaarlijk. Het leek dan ook op 0-0 af te stevenen. Maar net toen het gestopt was met regenen werkte Patrick Leeflang de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman.
    Kort na de thee kopte Stephan Plat uit ene vrijetrap van Ramon Visser bijna raak. Helaas staat er een prima keeper op doel bij Young Boys. Maar de mooiste kans was vijf minuten later voor Leon Spoorenberg. Hij speelde zich prima vrij en ging op links door. Zijn schot ging echter voorlangs. Dit bleek tevens het laatste wapenfeit van Marken. Na een kwartier spelen was Leeflang slordig aan het verdedigen en kreeg Young Boys een niet te missen kans: 2-0. Amper tien minuten later was het zelfs al 4-0, maar daar bleef het gelukkig bij.
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Kees Tol(74. Dennis Visser), Stephan Plat, Anthony Koswal, Mick van Moerkerk, Patrick Leeflang (63. Michiel Appel), Ramon Visser, Muus Visser, Guido Boes (72. Mitchell Springer) en Leon Spoorenberg
    Young Boys: Raymond Dirven. Zakaria Hdoudou, Donny Verdam, Vincent Verbond, Melvin Halsema. Nick Koopmann (Tygo Brandon), Toufik Abubakari (Selcuk Yimaz), Romano de Jonge, Garyl Pinas. Florencio Cornelia, Gregory Kuster.
    Scheidsrechter: A. (Ad) Willems
    Toeschouwers: 50
    Score verloop:
    43. Patrick Leeflang (eigen doel) 1-0
    69. Florencio Cornelia 2-0
    72. Tygo Brandon 3-0
    74. Florencio Cornelia 4-0