• Marken doet het wel!

    Lang lieten de spelers van Tijs Schipper de supporters in spanning. Het leek op strafschoppen uit te draaien totdat Roy Springer met een fantastische goal Marken op gelijke hoogte bracht. Toen even later Johan Wortel, inmiddels al in blessuretijd. ook nog de 1-2 op het bord schoot kon het feest echt beginnen.
    Marken begon met een andere opstelling als een week eerder. Dit was noodgedwongen, want Rene Commandeur zat op Bonaire, Bart Honingh was geblesseerd en Matthijs Kaars niet fit genoeg om vanaf minuut een te starten. Maar voor deze afwezigen stonden prima vervangers in het veld! Toch was het spel van Marken niet veel afwijkend van een week eerder. De spelers leken vrij nerveus en dat kwam het spel niet ten goede. Maar inzet was er wel! Dat resulteerde uiteindelijk dan ook in vijf gele kaarten voor Marken en twee voor de thuisploeg. Over deze kaarten overigens geen commentaar, want het uitstekend leidende trio spaarde zelfs nog twee spelers.
    Voetballend was SVL de betere ploeg. Zij kregen dan ook de eerste kans om de score te openen. Na ruim een kwartier was er de eerste kans voor Marken. Michiel Appel zette de bal vanaf rechts prima voor, maar Johan Wortel mikte iets te hoog. Vlak daarna een enorme kans voor SVL, maar de uitstekend keepende Ron Smit bracht weer eens redding. Uit de corner die hierop volgde moet hij assitentie op de lijn krijgen van Steffen Visser. Het was wachten op het moment dat SVL de score zou gaan openen. Na een klein half uur spelen was het dan toch raak. De niet geheel wedstrijd fitte Bob van Leeuwen kreeg een niet te missen kans. Nou weet je het nooit bij SVL, maar deze ging er dan wel in. En dat was op zijn minst 'dik verdiend'. Willem Zuiderdijn verdubbelde bijna vijf minuten later de score, maar zijn inzet ging voorlangs en Danny Kuijer kwam een teenlengte te kort om alsnog binnen te tikken. De laatste kans voor de rust was toch nog voor Marken. Opnieuw een prima voorzet van Appel, ditmaal vanaf links. Johan Wortel kon net niet bij de bal, waarna Michael Janssen net naast schoot.

    Na de welverdiende rust zag je SVL langzaam maar zeker terug vallen. Ze waren erg actief geweest, maar zonder het beoogde resultaat. Belangrijk was de 64e minuut. Op dat moment werd de zieke Bob van Leeuwen naar de kant gehaald en vond Tijs SChipper het tijd om Matthijs Kaars in het veld te brengen. Achteraf kunnen we spreken van 'het keerpunt'. Toch was het eerst nog Fabio Bovo die bijna SVL op 2-0 zette, maar wie anders dan Ron Smit bracht (uiteraard) redding. Hierna kwam SVL nog amper gevaarlijk voor de goal van Marken. Het leek dan ook op strafschoppen uit te gaan draaien, maar Marken kwam steeds beter in hun spel. Guido Boes volleerde een kwartier voor tijd de bal nog over, maar een minuut of tien later ontplofte de Marken-aanhang alsnog. Roy Springer mocht vanaf eigen helft oprukken en haalde in de zestien van SVL snoeihard uit. De bal verdween weergaloos in de goal! SVL stortte ter aarde. Ze hadden keihard gewerkt, maar misten voorin heel veel scherpte. In blessuretijd maakte Johan Wortel zelfs nog de winnende goal zodat echt alle spanning verdwenen was.

    Marken mag het nu in de volgende ronde opnemen tegen Merino's. Vorig jaar werden we nog door de ploeg uit Veenendaal in de eerste ronde uitgeschakeld, dus tijd voor revenanche. Donderdag is om 14.30 uur de aftrap in Veenendaal en zaterdag ook om 14.30 uur op Marken.

    Opstelling SV Marken: Ron Smit, Erik Teerhuis, Sebastiaan Brommersma, Marco van Galen, Roy Springer, Steffen Visser (64. Matthijs Kaars), Michiel Appel (71. Guido Boes), Tijs Klaver, Johan Wortel, Christiaan Brommersma, Michael Janssen
    Scheidsrechter: R. Wassink (Hoofddorp)
    Assistenten: Th. Blommensteijn (Amsterdam) en D. van Twillert (Spakenburg)
    Toeschouwers: 500
    Score verloop:
    30. Bob van Leeuwen 1-0
    86. Roy Springer 1-1
    90. (+1) Johan Wortel 1-2
    Gele kaarten: Fabio Bovo, Danny Kuijer (beiden SVL), Tijs Klaver, Roy Springer, Marco van Galen, Michael Janssen en Johan Wortel (allen SV Marken)