• Marken bereikt historisch dieptepunt

Na de 1-3 nederlaag tegen EVC is Marken officieel de "slechtste" zaterdagclub uit de directe omgeving. En dan te bedenken dat we zo'n jaar of 20/30 de beste zijn geweest. Het kan hard gaan en de vraag is of het einde al in zicht is voor de ooit roemruchte club van ons mooie eiland....
    Trainer Schipper had voor de belangrijke wedstrijd tegen EVC de nodige maatregelen genomen. Voornaamste "slachtoffers" waren rechts achter René Commandeur en keeper Jan Evenboer. Zij mochten zaterdag vanaf de bank toekijken na hun mindere optredens. Maar echt effect op het team had dit niet. Na nog geen zeven minuten speler stonden we, jawel als trouwe supporter noem ik ons nog steeds we, alweer achter. Pascal Hoogland kreeg van de Marken verdediging wel heel veel ruimte en schoot vervolgens met zijn chocolade been de 0-1 achter de kansloze Nick Post. Al met al was dit ook de enige doelpoging van EVC in de eerste helft bleek in de rust. Dat er met deze stand ook aan de thee werd gegaan was volledig aan ons zelf te wijten. Marken was beter, maar het probleem is gewoon dat we geen "trap in het doellie" hebben. Voorin werd hopeloos gefaald bij de spaarzame mogelijkheden die we kregen.
    Na de rust deelde onze buurman razend snel de knock-out uit. Maar eigenlijk sloegen we onszelf volledig uit de wedstrijd. Bekend is dat de Marken verdediging niet staat als een huis, maar wat er bij de 0-2 en 0-3 gebeurde is kenmerkend voor een team dat volgend seizoen wel eens ritjes naar BOL, Opperdoes, HBOK en Kadoelen moet gaan maken. Want eerst verspeelde Shamir de Rijp als een pupil de bal in de eigen zestien waarna Bart Melman de 0-2 aantekende. Amper tien minuten later scoorde Dwight Gefferie in zijn eigen doel.... Vincent Moenis, jawel een Moenis in het 1e, scoorde even later nog fraai tegen, maar dat was te laat. Doordat buurman Monnickendam wel won staan we op de ALLER LAATSTE plaats in de 2e klasse A. En het doet heel veel pijn om te zeggen, maar persoonlijk heb ik niet het gevoel dat we deze positie snel zullen verlaten. Op dit moment kunnen we gewoon niet beter als team en daar kunnen de spelers en technische staf helaas niet al te veel aan doen. Misschien dat een overwinning daar volgende week wat aan kan veranderen of anders het "zekerheidje" van Quick Boys over twee weken....
    Opstelling SV Marken: Nick Post, Tijs Klaver, Vincent Moenis, Dwight Gefferie, Erik Teerhuis, Steffen Visser (62. Eric Stoker), Mourad Saâlioua (62. René Commandeur), Shamir de Rijp, Michiel Appel, Matthijs Kaars en Renato Steffens
    Opstelling EVC: Ricardo Nijholt, Gerben van 't Hek, Kees Bond, Henk Bond, Lesley Sahertian, Dennis Ras, Camiel Schilder (56. Stephan Schouten), Ainé Jansen, Pascal Hoogland, Paul Snoek en Bart Melman (83. Stephan Klein)
    Scheidsrechter: A. Klunder (Ruinen)