• Lesje in effectiviteit

    SV Marken heeft een goeie les gekregen van zondag eerste klasser Blauw Wit uit Amsterdam. Waar Marken de kansen bijna allemaal liet liggen waren de Amsterdammers een stuk doelgerichten: 1-6.
    De uitslag doet vermoeden dat Marken volledig van de mat is gespeeld. Dat mag iedereen gerust denken, want dat was zeker niet het geval. In de eerste helft kreeg Marken namelijk al een aantal knappe mogelijkheden om op voorsprong te komen. Door een hard afstandschot kwamen de gasten op 0-1.
    Doordat Marken niet wakker uit de kleedkamer kwam was het na 12 seconden 0-2. Vervolgens kansen genoeg voor Marken en weinig geluk. Want de prima spelende René Commandeur raakte twee maal het aluminium. Blauw Wit verzilvderde elke kans. De Marken goal kwam op naam van de ingevallen Leon Spoorenberg.
    Door deze nederlaag is de kans klein dat Marken door zal bekeren. Er zal dan woensdag in ieder geval gewonnen moeten worden van AFC '34, dat met 1-3 te sterk was voor Young Boys.

    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Patrick Leeflang, Dennis Visser, Arno Boes, Jeffrey Veerman, Ramon Visser, Guido Boes, René Commandeur en Mick van Moerkerk
    Scheidsrechter: M. (Maurice) de Hond (Amsterdam)
    Toeschouwers: 100
    Score verloop:
    14. Lionel Frederik 0-1
    46. Rodger Monk 0-2
    72. Garret McDonald 0-3
    78. Lionel Frederik 0-4
    83. Leon Spoorenberg 1-4
    85. Lionel Frederik 1-5
    89. Lionel Frederik 1-6
    Gele kaarten: Leon Spoorenberg (SV Marken) en Dennis Dinkgreve (Blauw Wit)