• Knappe overwinning ter ere van Cees Roos

"Omdat Cees het zo gewild had" speelden we zaterdag de wedstrijd tegenkoploper WV-HEDW. Ons donderdag overleden erelid heeft waarschijnlijk glimlachend toegekeken toen Marken in de extra tijd de 2-3 overwinning binnenhaalde.
    De lijst met geblesseerde spelers was aardig geslonken. En zo kwam Martin Boes met een behoorlijk sterk elftal op de proppen, iets wat ook wel nodig is tegen het favoriete WV-HEDW.
    Na een indrukwekkende minuut stilte zorgden de 22 spelers voor een zéér aantrekkelijke wedstrijd. Brutaal nam Marken direct het initiatief. Echte kansen leverde dit niet op, maar gedurende de eerste tien minuten kwamen we toch regelmatig in de vijandige zestien. Maar het echte gevaar was aan de andere kant. Voormalig SV Marken speler Mick van Moerkerk was een ware plaag voor de verdediging. Maar onder andere door een uitstekend keepende Robert Schouten werd er niet gescoord. Voor de thuisploeg had er in die fase absoluut meer ingezeten, maar het gaat om de goals niet om de complimenten achteraf. Ze kregen tien minuten voor de rust dan ook bijna de deksel op de neus, maar Peter Bakker mikte na een combinatie met René Commandeur net naast de verkeerde kant van de paal. En zo gingen we zonder goals de rust in. Absoluut geen saaie wedstrijd met een optisch iets beter "WV".
    Na de thee ging het allemaal heel snel. Een plaspauze of een rondje bier halen kon je zomaar vier gemiste goals kosten! Nadat eerst na bijna een kwartier spelen doelman Schouten perfect redde op de schot van de thuisploeg was het een minuut later aan de andere kant wel raak. Michiel Appel werd diep gestuurd en lobde de bal vanaf de rand zestien over de uitstormende doelman heen. Schitterende goal, maar de doelman ging vervolgens wel bijna dwars door Appel heen. Hier had de scheidsrechter best iets aan mogen doen. Zeker omdat hij ook al niet op zijn mondje was gevallen tegenover deze zelfde scheidsrechter. Voor, vooruit één keer voluit, Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen was dit het sein om er nog een schepje bovenop te doen. Als koploper moesten ze eigenlijk al winnen, maar verliezen kan natuurlijk absoluut niet! Bij een vrijetrap gingen dan ook alle kopspecialisten mee. Helaas voor Marken was het dan ook al snel 1-1 na een onhoudbare kopbal van verdediger Dennis Darnley. Bij Marken direct een spelerswissel, de wat ongelukkig spelende René Commandeur werd vervangen door Sebastiaan Peereboom. Maar of het door de wissel kwam zullen we nooit weten, maar een minuut later schoot Ruben Loeve op aangeven van Thomas Wollersheim de 2-1 langs Schouten. Het was buigen of barsten voor Marken. Van euforie naar een enorme domper in amper vijf minuten. Maar het team van Martin Boes rechtte zijn rug en ging op jacht naar de 2-2. Uit één van de corners kopte Tijs Klaver bijna raak, maar doelman Jordy Heimens kon net redden. Hij werkte de bal echter niet weg maar zo voor de voeten van Arno Boes. Op nog geen meter van de doellijn een koud kunstje: 2-2. En dat allen in een tijdbestek van negen minuten! De resterende 25 minuten waren een topper-waardig! Beide teams namen geen genoegen met een puntje. WV-HEDW wil namelijk graag het verloren terrein na de degradatie van afgelopen jaar meteen goedmaken. En Marken denkt dit seizoen ook aan meer dan meespelen in de middenmoot. Bijna deed oud Marker Van Moerkerk zijn oud ploeggenoten de das om. Hij was al om doelman Schouten heen en leek de bal in de lege goal te schuiven. Maar de zeer attente Tijs Klaver, die inmiddels de links achter positie van Roy Springer had overgenomen gleed de bal van zijn voeten. Aan de andere kant kopte Nick Tuijp volledig mis in een riante positie op aangeven van Michiel Appel. En of je nu gelooft of niet, er leek deze middag toch echt een engel aanwezig te zijn. Met 85 minuten op de klok knalde Ruben Loeve namelijk een vrijetrap vol op de lat. In de rebound kopte invaller Joey van Lemmeren op deze zelfde lat! De tijd tikte verder en de scheidsrechter had er ook wel zin in, net als die van vorige week. In de extra tijd een corner voor Marken vanaf rechts van Ramon Visser. De variant kwam bij Tuijp die zijn inzet via een "WV" been voorlangs zag gaan. De corner aan de andere kant werd door Michiel Appel kort naar Ramon Visser geschoten. Deze bedacht zich geen moment en haalde vol uit. Tot vreugde van heel Marken belandde deze precies in de kruising: 2-3. Na nog vijf zenuwslopende minuten blies scheidsrechter Robert Westland voor het einde en had Marken de koploper achterhaald in de stand. Doordat BOL in extremis naast DVVA kwam hebben we met onze vrienden uit West Friesland weer een andere koploper in 2A. Even een tip: ik zou ze volgende week dus niet op winst zetten in de toto!
    Volgende week de laatste competitie wedstrijd van 2014 in eigen huis tegen buurman Monnickendam. Voor de spelers een wedstrijd om je kop erbij te houden en niets aantrekken van alles rondom het veld. Als het goed is zouden we geleerd moeten hebben van een jaar geleden.
    Dinsdag gaan we eerst ons erelid Cees Roos begraven. De uitvaartdienst begint om 14.00 uur in de Patmoskerk te Marken. Vanaf 13.00 uur is er gelegenheid om de familie te condoleren in deze zelfde kerk.

Opstelling WV-HEDW: Jordy Heimens, Ahmed Chalile, Max Ribbens, Dennis Darnley, Shunley Creton, Floris Reurts, Mick van Moerkerk, Frank Ulrich, Jesse Stroomberg (70. Cees Smaal), Ruben Loeve en Thomas Wollersheim (78. Joey van Lemmeren)
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Ramon Visser, Patrick Leeflang, Roy Springer (71. Melvin de Groot), Tijs Klaver, René Commandeur (64. Sebastiaan Peereboom), Nick Tuijp, Peter Bakker, Arno Boes en Michiel Appel
    Scheidsrechter: R. (Robert) Westland (Zwaag)