• HBOK sterker dan Marken

    Marken was zaterdag duidelijk een maatje te klein voor HBOK. Voetballend kwamen we duidelijk te kort in tegenstelling tot de moderne technieken zoals het digitale wedstrijdformulier.
    Vanaf het eerste fluitsignaal werd Marken op de eigen helft terug gedrongen. Het leek wachten op de 0-1. En na een kwartier spelen was het ook zover. Al was die goal zeker niet nodig. Doelman Sombroek liet de bal door zijn handen glippen en gaf zo ex-Marken speler Henk Abercrombie een niet te missen kans. Een enorme domper en ook niet echt lekker voor het zelfvertrouwen als je kijkt hoe het een week eerder ging. Toch stonden beide teams amper vijf minuten later weer naast elkaar. Ramon Visser knalde een vrijetrap schitterend in de kruising. Het was tegen de verhouding, maar dat was het vorige week ook toen Geinoord op 1-1 kwam. Lang konden we niet genieten van de gelijke stand. Jeroen Haarsma moest ingrijpen wat hem een gele kaart kostte en HBOK een vrijetrap opleverde net buiten de zestien. Specialist Abercrombie schoot de bal via de binnenkant van de paal onhoudbaar langs doelman Sombroek. Marken ging niet bij de pakken neer zitten. René Commandeur was vijf minuten later dichtbij. Uit de rebound van een prima schot van Ramon Visser kon hij er net niet lekker bij. De bal lag net iets achter hem anders hadden beide teams na 27 minuten al weer naast elkaar gestaan. Naast Abercrombie heeft HBOK natuurlijk ook nog steeds Dennis Kaars. De combinatie van deze twee blijkt op dit moment een gouden combinatie te zijn. Toch kwam Kaars voor de rust niet tot scoren. Hij miste zelfs een enorme kans na een voorzet van Wesley van der Hoek. Het slotakkoord was voor Marken. Er werd nog even vol druk op de goal van HBOK gezet. Verder dan een hard schot dat net over getikt werd kwamen we echter niet.
    Na de thee kwam Marken er niet echt meer aan te pas. Serdal Suvakci en René Commandeur waren nog wel dichtbij, in de zelfde actie, maar daarmee was het aanvallend wel gedaan met Marken. HBOK verdubbelde hun totaal nog via twee goals van wie anders dan Dennis Kaars. Verder kwamen ze gelukkig niet en beelf de schade dus beperkt tot 1-4. Volgende week een nieuwe kans tegen VVA '71. Net als Marken zijn ze afgelopen seizoen ook gepromoveerd. De bus vertrekt om 11.45 uur vanaf het sportcomplex.

    Opstelling SV Marken: Patrick Sombroek, Erik Teerhuis (78. Daan Schüszler), Stephan Plat, Jeroen Haarsma (65. Sebstiaan Brommersma), Bart Honingh, Patrick Leeflang, René Commandeur (65. Kevin Giele), Ramon Visser, Serdak Suvakci, Mick van Moerkerk en Jeffrey Veerman
    Opstelling HBOK: Sieuwerd Teerink, Remon Knemeijer (68. Luke van Rheenen), Daan Braspenning, Tijn Hammer, Wesley van der Hoek, Henk Abercrombie, Carel Bartele, Bernd Wilten (87. Leendert Goeman), Thomas de Lange, Dennis Kaars en Rik Smit (76. Ron Falize)
    Scheidsrechter: Pol Hinke (Almere)
    Toeschouwers: 300
    15. Henk Abercrombie 0-1
    21. Ramon Visser 1-1
    23. Henk Abercrombie 1-2
    63. Dennis Kaars 1-3
    74. Dennis Kaars 1-4
    Gele kaart: Jeroen Haarsma (SV Marken)