• Flinke zeperd in Hoofddorp

Na een paar aardige resultaten (1-4 bij Hellas en 5-1 tegen DVVA) staat Marken weer met beide benen op de grond. Een 4-0 nederlaag bij Overbos bracht niet het vervolg waar we allen op hoopten.
    Zonder de geschorste Nick Tuijp en met de weer herstelde Ramon Visser op de bank begon Marken zoals je van een runner-up mag verwachten. De mannen van Martin Boes zetten direct druk naar voren en creëerden gevaar voor de Overbos goal. Binnen vijf minuten een uitstekende aanval via René Commandeur en Arno Boes die strandde in de zestien. Even later een slordige breedte pass van deze zelfde Boes op Peter Bakker of René Commandeur. Kwam bij beiden niet terecht... Overbos kon op dat moment enkel tegenhouden totdat een onderschepte aanval van Marken uitstekend uitgespeeld werd. Tijs Klaver kon niet meer voorkomen dat de bal werd voorgezet en door aanvoerder Maarten Wels keurig werd afgerond: 1-0. Dit was, op de aftrap na, de eerste keer dat Overbos op de helft van Marken was gekomen! Dik tien minuten later had Marken op gelijke hoogte moeten komen. Peter Bakker legde de bal terug op Arno Boes die de hoek voor het uitzoeken had, maar koos voor de handen van de doelman. Dat moment leek een beetje het keerpunt in de wedstrijd, want Overbos nam het initiatief over en kreeg kansen op meer. Marken mocht dan ook van geluk spreken dat Mike Nieveld zijn vizier niet op scherp had, anders had het binnen 25 minuten al 3-0 kunnen zijn. Uit een vrijetrap van Sebastiaan Peereboom kreeg Commandeur nog een mogelijkheid, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toch viel er een Marker goal voor de rust, alleen in het verkeerde doel. Tijs Klaver kon niet voorkomen dat een voorzet via hem achter Robert Schouten verdween. Een flinke domper voor de nummer twee op de ranglijst! Pas in de slotfase kreeg Marken weer wat ruimte. Uit een corner van de inmiddels ingevallen Ramon Visser schoot topscorer Peter Bakker op de voeten van doelman Partosoebroto. Maar de mooiste kans op de 2-1 was in de slotseconde toen kopspecialist hopeloos faalde op enkele meters van de goal.
    Terwijl nog niet eens iedereen uit de kantine was ging de wedstrijd direct na de rust op slot. Een verdedigingsfout werd keihard afgestraft na slechts 25 seconden spelen. Overbos nam vervolgens wat gas terug zodat Marken wat meer lucht kreeg, maar het geluk was ook niet aan de kant van Marken. Maar de doelman stond ook een puike pot te keepen! De 4-0 was slechts voor de statistieken, de rode kaart van Stephan Plat helaas niet. Plat zal vermoedelijk pas in januari weer aan mogen treden na een onnodige overtreding op het middenveld.
    Een nederlaag, rode kaart en ook de koploper had niet gewonnen. Op die kaart na geen onbekende woorden dit seizoen voor SV Marken. Het is allemaal erg wisselvallig. Met drie zware wedstrijden voor de boeg (twee derby's en uit naar de titelfavoriet) zal er opgepast moeten worden. Het is en blijft een vreemde competitie. Wie weet staan we op 13 december gewoon wel een paar punten los, maar ja het kan ook omgekeerd... Zaterdag krijgen we streekgenoot ZOB op bezoek, tijd voor drie punten!

Opstelling Overbos: Donovan Partosoebroto, Jeffrey Blikslager, Robert Feije, Vincent Partosoebroto (80. Alex Golsteijn), Ewoud Wortelboer, Robin Stroet, Mickey Wever (80. Elmar Bijneveld), Noud Bruchner, Mike Nieveld, Maarten Wels en Dennis Govers (75. Youri Schouten)
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Patrick Leeflang, Tijs Klaver, Sebastiaan Peereboom, Michiel Appel (69. Nahom Araya), Melvin de Groot (31. Ramon Visser), Peter Bakker, Arno Boes en René Commandeur
    Scheidsrechter, T. (Tony) van Waveren (Bussum)