• Eerste punt na bizarre slotfase

Eindelijk zijn we van de hatelijke nul af. Door het 4-4 gelijkspel tegen buurman HBOK staan we nu op één puntje. Eigenlijk hadden dit er drie moeten en kunnen zijn, maar gezien het eind van de wedstrijd mogen we nog blij zijn dat we iets aan deze wedstrijden hebben overgehouden.
    Vorig seizoen stond er bij de wedstrijd HBOK - Marken een periodetitel op het spel, dit seizoen is de situatie voor beide teams behoorlijk anders. HBOK is de speler kwijt waar het al jaren op draaide, Dennis Kaars en Marken heeft gewoon nog steeds veel te veel blessures. Dus was het ditmaal een wedstrijd uit de kelder van de 1e klasse. De gastheren uit Zunderdorp, met eindelijk een mooi hoofdveld, waren vanaf het begin sterker. Maar je kunt wel sterker zijn, als je geen kansen krijgt scoor je niet. Na een klein kwartier spelen leek het er op dat ze een uitgelezen mogelijkheid zouden krijgen om de score te openen. Echter Bernd Wilten ging wat te mooi naar de grond. Dus geen strafschop maar een vrijetrap tegen en een gele kaart voor Wilten. Aan de andere kant kreeg Marken wel de kansen om op voorsprong te komen. Ramon Visser bediende spits Leon Spoorenberg en die kopte via de handen van doelman Sieuwerd Teerink net over. Amper een minuut later was Jeffrey Veerman op aangeven van Mick van Moerkerk dichtbij. Zijn inzet verdween echter voorlangs. Maar dit bleek uitstel van executie voor HBOK. Halverwege de eerste helft kreeg Marken een vrijetrap. Ramon Visser nam deze en de bal belandde in de muur op een hand. Dus opnieuw een vrijetrap, nu net buiten de zestien. Inmiddels was de grensrechter van HBOK ruzie aan het maken met scheidsrechter Smit. Iets wat je dus vooral niet moet doen... Na een laatste waarschuwing deed hij uiteindelijk toch wat er voor de wedstrijd is afgesproken. Vervolgens mocht Ramon Visser opnieuw aan leggen voor de vrijetrap. En deze schoot hij schitterend via de binnekant van de paal binnen. En zo kwam Marken voor het eerst dit seizoen op voorsprong in een officiële wedstrijd. Een zucht van verlichting leek over en langs het veld te gaan. Het team leek bevrijd en ging dan ook goed door. Kort voor de rust werd dit beloond. Een inzet van Jeffrey werd gekeerd, maar René Commandeur was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te knallen: 0-2! Een minuut later hadden Jeffrey Veerman en Leon Spoorenberg de wedstrijd op slot kunnen en moeten gooien. Veerman ging echter voor zijn eigen kans maar doelman Teerink kon net redden. In de tegenaanval ging het meteen mis. René Commandeur haalde een speler van HBOK neer en dat betekende strafschop voor HBOK. Henk Abercrombie schoot feilloos binnen. En zo gingen de gastheren met een iets beter gevoel aan de thee dan de spelers van Marken.
    Na de rust leek dat gevoel zich door te zetten. Marken liet het spel volledig aan HBOK en kwam nog maar amper van de eigen helft af. Na een klein kwartier hadden wwe geluk dat ook HBOK stond te slapen toen ze een vrijetrap heel snel namen. Want er stonden echt drie spelers vogeltje vrij om de bal binnen te schieten. Daar hadden we even geluk. Ook moest doelpuntenmaker Ramon Visser nog even koppend assisteren op de eigen doellijn om de gelijkmaker te voorkomen. Maar op dat moment stond Marken onder flinke druk. Een groot aantal corners voor HBOK zorgden gelukkig niet voor al te veel gevaar, maar Marken moest in de 80e minuut dan toch capituleren. Vanuit een bijna onmogelijke hoek schoot Dustin Westerkamp de bal langs doelman Robert Schouten. En zo leken we met niet meer dan een puntje huiswaards te keren. Maar toen wisten we nog niet dat dit pas het begin was van het spectakel wat uiteindelijk nog vier goals op zou leveren. HBOK rook bloed en dacht nog wel de volle buit in eigen huis te houden. Maar nadat HBOK zijn derde en vierde gele kaart had geïncasseerd was het Jeffrey Veerman die Marken onverwacht op voorsprong schoot. Zouden we dan toch nog met drie punten naar huis gaan? Het antwoord leek snel te komen nadat invaller Wesley van der Hoek, na een overtreding van de uitstekend spelende Muus Visser, de gegeven vrijetrap achter doelman Schouten krulde. Met nog één officiële speelminuut op de klok leek het dus 3-3 te worden. Leek zei ik... In de eerste minuut van de extra tijd bleek dat grensrechter Schokker van HBOK hardleers is. En dus werd hij door de scheidsrechter weggestuurd. De reserve doelman van HBOK mocht het de laatste minuten afmaken. Terwijl een aantal supporters inmiddels al op de fiets naar huis zaten ging het volledig mis bij Marken. En zo kon het dat Wesley van der Hoek HBOK naar de overwinning schoot. Dachten we... Maar de wedstrijd zat er nog niet op, want door het vele oponthoud tijdens de tweede helft had het klokje van de scheidsrechter regelmatig stil gestaan. Zo kreeg Dominic Zeeman daarom ook nog een cap er bij nadat Erik Teerhuis gewisseld moest worden. HBOK ging om tijd te rekken ook nog een keer wisselen, maar ook deze tijd telde de scheids er gewoon bij. In de 99e minuut pompte Marken nog één keer de bal in de zestien. Via via kwam deze voor de voeten van Muus Visser die zich geen moment bedacht: 4-4. Direct na deze goal floot de scheidsrechter af. Marken vierde feest om het eerste punt van dit seizoen en HBOK bleek een slecht verliezaar want een bestuurslid en de trainer lieten zich even gaan tegen de scheidsrechter. Dat zal dus nog wel een vervelend staartje krijgen voor de gastheren. Marken is eindelijk van de nul af en heeft nu zelfs, op doelsaldo dan, de laatste plek afgestaan aan RODA '46. Volgende week maar eens kijken of we tegen "angstgegner" De Merino's de eerste overwinning kunnen boeken.
    Opstelling HBOK: Sieuwerd Teerink, Remon Knemeijer, Daan Braspenning, Tijn Hammer, Marwan Guedamsi, Zlatan Hot (77. Wesley van der Hoek), Carel Bartele, Bernd Wilten (41. Paul Michielsen), Dustin Westerkamp (98. Tim Walen), Henk Abercrombie en Tom de Lange
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis (97. Dominic Zeeman), Stephan Plat, Patrick Leeflang, George Biswana, René Commandeur (85. Arno Boes), Ramon Visser, Leon Spoorenberg (58. Guido Boes), Mick van Moerkerk, Jeffrey Veerman en Muus Visser
    Scheidsrechter: J.A.M. (Jan) Smit (Opmeer)
    90. (+9) Muus Visser 4-4
    Gele kaarten: Bernd Wilten, Tom de Lange, Dustin Westerkamp, Wesley van der Hoek (allen HBOK), René Commandeur en Muus Visser (beiden SV Marken)
    "Rode kaarten": 90. (+1) Michel Schokker (assistent scheidsrechter HBOK), na afloop Don Guezen (trainer HBOK) en dus ook nog de penningmeester van HBOK maar die stond niet op het wedstrijdformulier.