• Derde klasse komt in zicht.....

    Als supporter en oud-bestuurder van SV Marken is het voor mij ook geen makkelijke periode door de ronduit slechte resultaten van de selectie teams van SV Marken. Maar wat te denken van onze ereleden Jan Uithuisje, Cees Roos en Nico Schipper. Wat spookt er in hun hoofden rond nu ze "hun" club zien afglijden naar het niveau (met alle respect) Kwadijk....
    Dinsdagavond zat de gehele selectie nog voor een praatsessie bij elkaar en duidelijk was dat het "twee voor twaalf" was. Tegen Aalsmeer zouden dus de mouwen wel even opgestroopt worden zodat de punten mee naar ons eiland konden. Helaas, helaas, helaas het liep weer eens anders.
    In de eerste minuut kreeg trainer Tijs Schipper al een flinke tegenvaller te verwerken. Steffen Visser raakte bij een blok geblesseerd aan zijn enkel en moest even later het veld verlaten. Op dat moment was het nog 0-0, maar het had net zo goed al 2-0 voor Aalsmeer kunnen staan. In de tiende minuut kreeg Marken haar eerste kans. En het was een enorme kans, maar keeper Ray Smidt werkte de inzet van Tijs Klaver uit het doel. Heel Marken stond nog te balen van die gemiste kans toen het aan de andere kant 1-0 werd via Robert Tates. Opnieuw een vroege achterstand voor SV Marken. En bekend is dat we wat dat betreft een slechte reputatie hebben. Toch kwamen we bijna al snel op gelijke hoogte maar een verdediger haalde een inzet van Matthijs Kaars van de lijn. En je raadt het al niet veel later was het aan de andere kant wel weer prijs. Aalsmeer kreeg een vrijetrap (Rolf Maarssen) en deze verdween door de handen van Nick Post in de kruising, 2-0. Voor de rust kregen Tijs Klaver (naast) en Mourad Saâlioua (slappe inzet) nog enorme kansen om Marken terug in de race te schieten, maar ze faalden hopeloos.
    Na een biertje in de rust, want je moet wat als trouwe SV Marken supporter, waren we net op tijd terug voor het volgende doelpunt. Uiteraard was deze van Aalsmeer. Opnieuw was het Robert Tates die scoorde. En nog geen vijf minuten later profiteerde hij van een enorme blunder van onze doelman en zo stond het na 52 minuten 4-0.... En daarmee was de gifbeker nog lang niet leeg. Op dit moment zit hij eerder nog meer dan half vol, dan half leeg. Want na een uur spelen werd het 5-0 door opnieuw Robert Tates. Een loepzuivere hattrick dus. Het niveau van de wedstrijd was inmiddels, voor de Marken supporters, niet meer om aan te zien. De meesten verlangden naar de bar waar tenminste nog wat te genieten was (...). Net voordat ze de kantine instapten werd het 5-1 via Stefano Holwijn. Daardoor blijft de "mooie" serie in tact van de laatste weken: 1-3, 5-1, 1-3 en 5-1. Mocht je geld willen zetten op de uitslag van Marken - ZCFC van 28 oktober, dan weet je wat je te doen staat.
    Opstelling SV Marken: Nick Post, René Commandeur, Vincent Moenis (70. Pieter de Groot), Dwight Gefferie, Erik Teerhuis, Tijs Klaver, Mourad Saâlioua, Steffen Visser (7. Eric Stoker), Stefano Holwijn, Matthijs Kaars en Renato Steffens (64. Michiel Appel)
    Opstelling Aalsmeer: Ray Smidt, Sergi Preegers, Louis Stam, Robert Stuut, Dion Bogaard, Michel Combee, Robert Tates (71. Timo Rijstenborg), John Keur, Rolf Maarssen (75. Jordy van der Sluis), Nabil Abidallah, Arno Maarse (43. Ton van de Wilt)
    Scheidsrechter: Th. Blommesteijn (Amsterdam)
    Toeschouwers: 100
    Gele kaarten: Ray Smidt (Aalsmeer) en Erik Teerhuis (SV Marken)
    Score verloop:
    10. Robert Tates 1-0
    20. Rolf Maarssen 2-0
    48. Robert Tates 3-0
    52. Robert Tates 4-0
    61. Robert Tates 5-0
    90. Stefano Holwijn 5-1