• Aanvallers laten het afweten

Als er een mogelijkheid was om weer een beetje hoop in de harten van de trouwe SV Marken supporters te krijgen dan was dat afgelopen zaterdag wel. Wieringermeer dat met slechts dertien spelers naar Marken was gekomen had op de pijnbank gelegd moeten worden, maar dan moeten onze spitsen wel gaan scoren...
    Want als je binnen vijf minuten tot drie maal toe een mogelijkheid krijgt om op voorsprong te komen dan mag je toch zeker één keer niet falen! Tijs Klaver volleerde uit een corner net naast, Dwight Gefferie twijfelde veel te lang en uit de rebound vond Stefano Holwijn doelman Bouke Doornbos op zijn weg. Even daarvoor was een voorzet van Matthijs Kaars op Holwijn net te scherp en toen was het ook de sterk keepende Doornbos die in de weg lag. En of het nog niet erg genoeg was schoot Renato Steffens na ruim een kwartier spelen de bal op de bovenkant van de lat. Uiteraard stond deze wedstrijd in het teken van het officiële debuut van "Campos" ofwel Brahim Ouhsaine Ouichou. Met zijn fabelachtige passes bereikte bij in de twintigste minuut over veertig meter Renato Steffens. Maar helaas stuitte het schot van Steffens op de vuisten van de uitblinkende doelman van Wieringermeer. Uit de tegenstoot ging het bijna mis, maar gelukkig bracht Roy Springer redding voordat het noodlot toesloeg. Na bijna een half uur spelen was het dan eindelijk wel raak. Dik en dik verdiend tikte topscorer Stefano Holwijn de 1-0 binnen. Maar zoals zo vaak was dit ook meteen weer een keerpunt in de wedstrijd. Waar Marken eerst nog 'heer en meester' was werd er steeds meer grip op de wedstrijd verloren. Niet veel na de voorsprong kwamen de Slootdorpers al bijna op gelijke hoogte. Tijs Klaver moest ingrijpen wat hem een gele kaart en een wedstrijd schorsing kost. De vrijetrap belandde op de onderkant van de lat, maar bleef voor de lijn. Toch ging het nog voor de rust mis. Zeer beroerd verdedigen zorgde er voor dat Jeroen Zandstra volgetje vrij de bal in het doel kon schieten. Op dat moment was die goal voor de gasten wel verdiend, maar gezien het eerste half uur hadden ze al op een onoverbrugbare achterstand moeten staan! Maar in de extra tijd van de eerste helft kreeg Marken nog twee mogelijkheden om alsnog op voorsprong aan de thee te gaan, maar René Commandeur en Stefano Holwijn troffen geen doel. Erik Teerhuis liep nog wel tegen een gele kaart aan, wat ook hem op een schorsing komt te staan. Tegen EVC zullen we dus al twee vaste verdedigers moeten missen, geen prettig vooruitzicht. Dan maar hopen dat de aanstaande echtgenoot van onze gastvrouw medelijden heeft met ons... ;)
    Na de rust was het heel wat anders dan de eerste helft. Lang niet zoveel kansen voor Marken als in het eerste bedrijf. En tegen de supporters achter het doel gaf ik al de waarschuwing dat een er een strafschop in de lucht hing. Er waren te veel lichte 'overtredingen' en nog even en dan zouden we wel eens een strafschop tegen kunnen krijgen. En ja hoor, het gebeurde ook! Tijs Klaver moest corrigeren en deed dat ten koste van een overtreding in de zestien. Een honderd procent strafschop. De prima fluitende arbiter Guldemond uit Leeuwarden spaarde Klaver nog door hem geen tweede gele kaart te geven. Jeroen Zandstra schoot de strafschop feilloos binnen en zo kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Trainer Tijs Schipper zorgde er vervolgens zelf voor dat Klaver alsnog het veld moest verlaten door hem te wisselen voor spits Michiel Appel. Met nog een kwartier op de klok moest Marken alles of niets gaan spelen. De tegenstander speelde Marken vervolgens in de kaarten, want er viel een speler geblesseerd uit. Omdat Wieringermeer maar twee (...) wissels bij zich had moesten ze dus het restant van de wedstrijd, inclusief blessuretijd toch nog een kwartier, met tien man spelen. Maar Marken kon hier maar niet van profiteren, sterker nog het leek wel alsof niemand het door had! Pas in de vierde minuut van de blessuretijd deed Marken wat ze al veel eerder hadden moeten doen: scoren! Van zo'n meter of 25 knalde de lange Shamir de Rijp de bal tegen de touwen. Helaas was de tijd te kort om nog een overwinning uit het vuur te slepen, al waren we wel héél erg dichtbij. Door dit gelijke spel zijn we helemaal niets opgeschoten. Om zicht te houden op een veilige plek zullen we toch punten in moeten lopen op onze concurrenten. Er moeten nog acht wedstrijden gespeeld worden en zoals de 'papieren' er nu bij liggen zullen er daarvan zeker vier of vijf wedstrijden gewonnen moeten worden. Dat wordt dus een flinke, zo niet schier onmogelijke, opgave voor Tijs Schipper en zijn selectie. En dat is heel triest om dat te moeten constateren...
    Opstelling SV Marken: Nick Post, Erik Teerhuis, Tijs Klaver (76. Michiel Appel), Brahim Ouhsaine Ouichou, Roy Springer, Dwight Gefferie, René Commandeur, Shamir de Rijp, Stefano Holwijn, Matthijs Kaars en Renato Steffens (72. Mourad Saâlioua)
    Opstelling Wieringermeer: Bouke Doornbos, Wilco Riemersma, Maarten Vijn, Bart Verbruggen, Ferdinand Metzlar, Kapser Lont, Jeroen Zandstra, Remco Perton (71. Jelte Veenstra), Ko Kempeneers (80. Martin Ippel), Xander Putting, Bart Hommen
    Scheidsrechter: R. Guldemond (Heerenveen)