• Weer met beide benen aan de grond

    Na de mooie seizoensopening tegen SHO is Marken na de 0-2 nederlaag tegen Sparta Nijkerk weer terug in de realiteit.
    Marken moest het zaterdag doen zonder de geblesseerde Patrick Zwartjes, Michel Karemaker en Abdelkrim Yahiaoui. Als vervangers stonden nu Arnold Teerhuis en (voor het eerst) Tijs Klaver in de basis. Oswald Snip was weer fit bevonden en dat kostte Ferry Sarabi zijn basisplek.
    Lang duurde het voordat er zich spannende dingen voor de goals af gingen spelen. Maar halverwege de eerste helft was er dan eindelijk de eerste mogelijkheid. En deze was meteen raak ook. Helaas voor Marken was dit wel aan de verkeerde kant. Vier verdedigers van Marken stonden er bij en keken er naar hoe Bas Dreef zo vrij als een vogeltje de 0-1 binnen kon knallen. Nog geen twee minuten later was er opnieuw een tegenvaller voor Marken, want Oswald Snip kreeg weer last van zijn bovenbeen en moest het veld verlaten. Voor hem kwam Ferry Sarabi in het veld. Het laatste kwartier kwam Marken er dan toch wat meer uit. Na een half uur spelen kreeg Marken een corner die bij Dick Zwarthoed terecht kwam. Die haalde aan één keer uit, maar de bal spatte via de lat het veld weer in. Een minuut of tien later was het Carlos Hasselbaink die richting Sparta goal stormde. Ondanks dat zijn shirt bijna op z'n knieën hing zag de scheidsrechter hier geen overtreding in en ging de kans verloren. In de slotfase bewees Sparta keeper Sven Onland dat hij niet voor niets de eerste keeper is door een harde inzet van Ferry Sarabi net over te tikken.
    Vlak na de rust was Marken opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Maar opnieuw was het Dick Zwarthoed die de lat raakte in plaats van het doelnet. Nadat Nicky Eelhart tegen de eerste gele kaart van het seizoen was afgelopen beging Joris Buurs een cruciale fout. Een verkeerde terugspeelbal belandde bij een Sparta aanvaller. Erik van Veldhuizen maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje, 0-2. Dit was de nekslag voor Marken. Er waren in het restant van de wedstrijd geen kansen voor Marken meer te noteren, alleen nog een gele kaart voor Ferry Sarabi. Sparta was nog wel af en toe gevaarlijk door de ruimte die ze kregen, maar scoren deden ze niet meer.
    Opstelling sv Marken: Eelco Zeinstra; George Biswana, Joris Buurs, Paul Michielsen (68. Erik Teerhuis jr.), Bart Honingh; Dick Zwarthoed, Tijs Klaver, Oswald Snip (23. Ferry Sarabi), Nicky Eelhart; Carlos Hasselbaink en Arnold Teerhuis
    Opstelling Sparta Nijkerk: Sven Onland; Richard Rademaker, Michel van Dijkhuizen, Richard Pel, Pieter van de Hoef; Reijco Ipenburg (80. Melrik Beukers), Bas Dreef, Patrick Dorrestein; Albert van Nijhuis (57. Jos Bouw), Erik van Veldhuizen (90. Daniël Bookelmann) en Enrique Zschuschen
    Scheidsrechter: R.C. Boot (Amsterdam)
    Toeschouwers: 350
    Score verloop:
    21. 0-1 Bas Dreef
    60. 0-2 Erik van Veldhuizen
    Gele kaarten: 56. Nicky Eelhart en 74. Ferry Sarabi (beiden SV Marken)