• Volendam opnieuw slimmer

    Elke keer flikt Volendam het bijna tegen Marken, maar ook even zoveel keer trapt Marken in het spelletje dat Volendam speelt. Volendam speelt met één spits en puur op de counter. In plaats van ook terug te zakken en Volendam het spel te laten maken proberen we dat toch elke keer zelf te doen. Het resultaat is bijna elke keer een nederlaag. Vorig jaar toen we 'op' Volendam tegen elkaar oefenden speelde Volendam ons helemaal van de mat (3-0).
    Marken begon fel aan de wedstrijd. Ondanks de enorme hitte zette Marken de Volendam defensie direct onder druk. Maar dit leverde geen kansen en al helemaal geen goals op. Na zo'n minuut of tien klapte de buitenspel val van Marken niet goed dicht. Ondanks een vlagsignaal van de assistent liet de scheidsrechter doorspelen. Volendam profiteerde hier optimaal van, 0-1. De eerste tegengoal van sv Marken in de oefenperiode na 369 minuten voetbal! Deze tegenslag kwam Marken eigenlijk niet meer te boven. Het werd een kansloze missie. Het voetbal ging nog wel tot de rust, maar Volendam verzuimde het al voor de thee af te maken.
    Na de rust was het met Marken over en sluiten. Volendam begon al stiekem te denken: 'Die zes competitie punten pakken we zeker'. Nou als er zo gespeeld gaat worden kunnen ze gelijk krijgen, maar ik denk dat we ons geen twee keer aan de zelfde steen zullen stoten. Uiteindelijk vielen er in het laatste half uur nog twee goals. De laatste was bijna wonderschoon. Een lob verdween onderkant lat, maar net niet over de lijn. Hij werd nu van dicht bij over de lijn getikt. Vlak daar voor kreeg Arnold Teerhuis nog een aardige mogelijkheid op de 1-2, maar zijn inzet stuitte op de lat.
    Opstelling Marken: Cornelis Teerhuis; Paul Michielsen (61. George Biswana), Jan Tuijp, Michel Karemaker, Rogier Hoogland (61. Ivo Abels); Dick Zwarthoed (61. Stephan Kaaij), Kees Bank, Tom Koning (61. Pascal Hoogland); Carlos Hasselbaink, Abdelkrim Yahiaoui (61. Jaap Cornelis Teerhuis) en Arnold Teerhuis.
    Scheidsrechter: R.R. Kemp (Haarlem)
    Toeschouwers: 80
    Score verloop:
    10. 0-1 Volendam
    64. 0-2 Volendam
    82. 0-3 Volendam