• Tweede prijs ondanks matige wedstrijd

Een slechte pot voetbal en toch nog de tweede prijs op het toernooi van Stormvogels Telstar. De strafschoppen tegen Velsen moesten de beslissing brengen om de tweede plaats. En dat ging ons het best af.
    Vanaf het beginsignaal was het Velsen dat veel actiever was dan Marken. Ook kregen zij de meeste 'kansen'. Toch waren wij ook heel erg dichtbij de openingstreffer. Nadat een inzet (voorzet van Erik Homan) van Marchanno Schultz werd gestopt door de keeper knalde Philip de Leeuw de bal op de paal. En dat was zo een beetje het enige hoogtepunt van SV Marken. Vlak voor de rust viel Tuan Truong Minh ook nog eens uit, Michel Karemaker en Patrick Zwartjes ontbraken ook al vanwege blessures.
    Na de rust kwam Marken te slap uit de kleedkamer en daar profiteerde Velsen direct van. Binnen twee minuten lag de 1-0 achter Eelco Zeinstra. Daarna redde hij nog een paar keer en haalde de ingevallen Erik Teerhuis de bal nog knap van de lijn. Met Dick Zwarthoed als diepste spits kwamen we nog heel dichtbij de 1-1, maar een knal van Zwarthoed spatte uiteen op de lat. Omdat Katwijk 1-1 speelde tegen Stormvogels Telstar was duidelijk dat zij het toernooi hadden gewonnen. Om de tweede plaats was het nog spannend. De strafschoppen die bij winst een extra punt opleveren moesten daar de beslissing over brengen. Arnold Teerhuis schoot binnen waarna Velsen overs schoot. Daarna waren het Marchanno Schultz en Erik Homan die scoorden en ook Velsen deed dat twee keer. De vierde strafschop schoot Dick Zwarthoed via de lat over, maar de volgende speler van Velsen deed dat ook. Henk Abercrombie schoot Marken vervolgens naar de tweede plaats. Omdat Katwijk ook de strafschoppen won (4-2) werd Velsen toch nog derde dankzij de overwinning op Marken.
    Opstelling SV Marken: Eelco Zeinstra; George Biswana, Tuan Truong Minh (46. Erik Teerhuis), Paul Michielsen, Michael Visser (46. Ghames El Yacobi); Dick Zwarthoed, Henk Abercrombie, Marchanno Schultz; Erik Homan, Philip de Leeuw (60. Tijs Klaver) en Arnold Teerhuis
    47. 1-0 Velsen