• SV Marken zet zich voor schut

Er waren vijfentwintig minuten gespeeld en er stond in het Zeeuws-Vlaamse Hoek al 5-0 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Hoek lag op schema om het oude record van DOVO uit de boeken te spelen. Tijdens het seizoen 74/75 wonnen de Veenendaalers met 11-0 van NSVV uit Numansdorp. Maar Hoek vond het wel goed en nam een dot gas terug.
    De dag begon al slecht voor de ploeg van trainer Bert van de Poppe. Eerst kwam het bericht dat Philip de Leeuw ziek was en dus afviel. Met veertien spelers (inclusief twee keepers) moest er afgereisd worden naar Hoek. Om half negen stapte het gezelschap in de bus om honders meter verder weer uit te stappen. Onze nieue buschauffeur Kees reed namelijk de bus bij het van het complex afrijden vast in de drassige berm. Met behulp van de Hummer van Flip Giele werd de bus drie kwartier later losgetrokken. Met de nodige vertraging werd uiteindelijk om kwart over negen koers gezet richting Hoek.
    Nauwelijks bijgekomen van de reis stond Marken al op achterstand. Nadat in de zesde minuut eerst Tuan Truong Minh de bal na een corner van de lijn had gehaald, was het een minuut later alsnog raak. Een voorzet vanaf de linkerkant van Nyim Melki werd binnen gekopt door David Destorme. De volgende kans voor Hoek was opnieuw een goal. Na een corner mocht Jeroen van de Broeke vanaf de rand van de zestien vrij uithalen. Na tien minuten al 2-0 dat kon nog wel eens een lekker middagje worden dachten de supporters van Marken die je overigens op twee handen kon tellen. En ze kregen gelijk. Nadat eerst Sam Ysebaert en Pieter de Munnik beiden een grote kans op de 3-0 hadden laten liggen was het in de negentiende minuut raak via topscorer David Destorme. Uit een corner kopte hij doeltreffend raak. Het beetje vertrouwen dat misschien nog in de ploeg zat was bij deze helemaal weg en een monsterscore leek in de maak. Drie minuten later viel de mooiste goal van de middag. Vanaf de hoek van de zestien krulde Wesley de Smet de bal keurig over Eelco Zeinstra in het doel. Ook de 5-0 liet niet lang op zich wachten. En opnieuw was het David Destorme die hem maakte. Nadat Hoek het daarna nog wel even probeerde namen ze gas terug. Het leek wel of ze Marken een nog zwaardere afstraffing wilden besparen.
    In de tweede helft werd het aardig druk met supporters achter het doel van Zeinstra, maar ze hadden pech. Hoek scoorde niet meer en de wedstrijd was ook lang niet meet zo aantrekkelijk als voor de rust. En dat lag niet aan Marken, want de spelers van Van de Poppe kwamen zowel voor als na de rust niet in het spel voor. Na de thee zijn ze alleen een paar keer meer over de middenlijn geweest. Maar om daar al blij mee te zijn.....
    Opstelling HSV Hoek: Filip van der Vloet, Thomas Ragut (61. Steven de Croock), Stijn Porteman, Jeroen van de Broeke, Pieter de Munnik, Djamel Buyse (56. Ramazan Yuruk), David Destorme, Sam Ysebaert, Wesley de Smet (73. Hiram Collin), Nyim Melki, Charly Okonedo
    Opstelling SV Marken: Eelco Zeinstra, Michel Karemaker, Tuan Truong Minh, Paul Michielsen, Erik Teerhuis, Tijs Klaver, Patrick Zwartjes, Erik Homan, Bart Honingh, Henk Abercrombie en Arnold Teerhuis
    Scheidsrechter: G.J. Sanou (Amsterdam)