• Marken behoudt ongeslagen status

    Vorig jaar ging de voorbereiding een beetje omgekeerd als de huidige. Zolang we nu al zonder nederlaag zitten, moesten we vorig jaar wachten op een overwinning. Bovendien is het voetbal wat de spelers op de mat laten zien nog eens van behoorlijk niveau ook. Het gaat de goede kant op!
    Voor de wedstrijd tegen zondag 1e klasser ZAP was het net op tijd droog geworden. Het was duidelijk een tegenstander van een ander kaliber als de vorige twee. ZAP bood behoorlijk tegenstand en Eelco Zeinstra moest af en toe ingrijpen om een goal te voorkomen. Ook wij kregen een aantal mogelijkheden, maar pas na ruim een half uur scoorden we. Henk Abercrombie schoot een vrijetrap schitterend binnen, 1-0. Niet veel later maakte ZAP uit een corner de gelijkmaker.
    Na de thee was het Marken dat de klok sloeg. Maar de vele kansen werden niet benut, terwijl het soms moeilijker was om ze te missen dan te scoren. In de slotfase ontsnapten we nog toen ZAP twee grote kansen kreeg, maar de ingevallen Arjan Heerland hield zijn doel schoon.
    Opstelling SV Marken: Eelco Zeinstra (46. Arjan Heerland); Ghames El Yacobi, Tuan Truong Minh, Paul Michielsen, Michel Karemaker; Patrick Zwartjes (75. Eric Stoker), Henk Abercrombie (60. Erik Teerhuis), Marchanno Schultz; Ronald van Altena (72. Jaap Cornelis Teerhuis), Jurgen Spier (46. Ferry Sarabi) en Erik Homan
    Score verloop:
    34. 1-0 Henk Abercrombie
    39. 1-1 ZAP