• Het team laat supporters in de kou staan

    Het was zaterdag alweer een wedstrijd om snel te vergeten. En dat is nu al de derde keer op rij. De laatste keer dat de spelers hebben laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen was tegen Spakenburg. Die verloren we ongelukkig in de slotfase, maar daarna was het tegen Deltasport (0-3), Heerjansdam (0-0) en zaterdag Ajax (0-2) niet om aan te zien.
    Het leek er wel op alsof de spelers niet beseften dat we nog zeker punten moeten halen om volgend seizoen hoofdklasse te spelen. En met de wedstrijden tegen IJsselmeervogels (2x), DOVO en Bennekom nog voor de boeg zal het nog knap lastig worden om er voor te zorgen dat we ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau voetballen. We weten van een paar jaar geleden wat het is om in de eerste klasse te spelen en willen dat voorlopig echt niet meer!! Dan de wedstrijd maar...
    Halverwege de eerste helft kreeg Ajax twee dotten van kansen om de score te openen. Eerst was het Marc Wolthuis die oog in oog met Eelo 'faalde', of beter gezegd Eelco redde voortreffelijk! Kort daarna was het Demi Demirtas die de bal in de zestien van zijn voet af liet springen in riante positie. Het enige wapenfeit van Marken was een schot van zo'n meter of dertig van Oswald Snip die bijna in de goal verdween. In de laatste seconde van de blessuretijd scoorde Ajax dan toch nog de verdiende 1-0. Sander Mallie werd volkomen vrij gelaten op de linkerkant en kon zo de bal panklaar leggen voor Lenny Macnack, 1-0.
    Na de thee bleef Tuan Truong Minh geblesseerd achter in de kleedkamer, voor hem kwam Tijs Klaver in het veld. Binnen tien minuten was de wedstrijd echter al eigenlijk afgelopen. George Biswana bezorgde de bal in de voeten van Danny Moinat die dankbaar dit cadeautje in ontvangst nam, 2-0. Bijna kwamen de Amsterdammers nog op 3-0, maar dit keer stond de paal in de weg voor Lenny Macnack. Marken kon hier werkelijk helemaal niets tegenover zetten. Machteloos en zonder inzet, wat nog wel het ergste was om te zien, lieten we ons naar de slachtbank leiden. En zo staan we toch nog in de gevarenzone terwijl we het hele seizoen bij de eerste zeven hebben gestaan. Om ons hoofdklasserschap te behouden zullen we het aanstaande kampioenschap van IJsselmeervogels of DOVO moeten vergallen! En dat zal nog een hele klus worden, dus hopelijk laten de supporters de spelers niet in de kou staan....
    Opstelling Ajax: Raymaond Homoet; Paul Reumer, Dick Krommenhoek, Marc Wolthuis, Sander Mallie; Demi Demirtas, Danny Moinat (83. Lodewijk Drost), Giorgio Tsie; Lenny Macnack (81. Said Saidi Amor), Marc Geestman en Jamal Ahadouch (89. Dion Glumac)
    Opstelling SV Marken: Eelco Zeinstra; George Biswana, Oswald Snip, Paul Michielsen, Michel Karemaker; Dick Zwarthoed, Patrick Zwartjes, Tuan Truong Minh (46. Tijs Klaver); Arnold Teerhuis (56. Michael Visser), Carlos Hasselbaink en Abdelkrim Yahiaoui (65. Jaap Cornelis Teerhuis)
    Scheidsrechter: G.A. Meun (Urk)
    Toeschouwers: 300
    Score verloop:
    45. (+3) 1-0 Lenny Macnack
    55. 2-0 Danny Moinat
    Gele kaart: 58. Eelco Zeinstra (SV Marken)