• Het 'lachertje van de hoofdklasse'......

Op het veld leek niemand te beseffen dat de wedstrijd tegen Barendrecht heel erg belangrijk was. Door het terechte verlies tegen deze matige ploeg staan we moederziel alleen onderaan in de hoofdklasse A.
    Zoals wel vaker dit seizoen had Marken een redelijke openingsfase. Gedurende de eerste twintig minuten kregen we drie mogelijkheden om voor de aller eerste keer een doelpunt te maken voor de rust. De eerste mogelijkheid was voor Sylvan Martha. Na een vrijetrap van Michel Karemaker legde Marchanno Schultz de bal hoog terug bij de tweede paal waar Sylvan onder de bal door ging. En nog geen tien minuten later was Tijs Klaver dichtbij na een voorzet van Martha. Maar de bal kwam iets te hoog voor Klaver, zodat hij deze niet goed kon inkoppen. De bal verdween daardoor over het doel van keeper Pak. Kort hier na kwam via opnieuw Martha de bal bij Tuan Truong Ming die in een kansrijke positie de keeper op zijn weg vond. In de tussentijd had Barendrecht via Mounir 'L Fathi ook een kans gehad, maar Michel Karemaker was attent en verdedigde goed.
    En ja toen was het over en uit met SV Marken, zoals wel vaker dit seizoen. Eerst bracht Ghames El Yacobi nog een keer redding op de lijn voordat John Powel in de 35ste minuut Barendrecht naar een 1-0 voorsprong schoot. Paul Michielsen was er toen bij Marken al niet meer bij, want die viel met een schouderblessure uit en werd vervangen door Michael Visser. Tot de rust gebeurde er verder weinig zodat Marken de Guiness Book of Records poging zo lang mogelijk geen goals voor de rust scoren nog steeds volhoud. Mocht iemand weten wat het record is kan die zich melden bij de webmaster. SV Marken is hier nu al elf wedstrijden op rij in 'geslaagd'.
    Over de tweede helft kunnen we kort zijn, en dat zal ik dan ook zijn. Op een schot van een meter of vijfentwintig van Michael Visser na zijn we totaal niet gevaarlijk geweest. Barendrecht stelde er ook niet veel tegenover, maar die waren de minst slechte op het veld. In de 68ste minuut zorgde John Powel met zijn tweede goal voor de 2-0 eindstand. Hierdoor staat Marken weer op de laatste plaats. Het gat met een veilige plaats (11e) is inmiddels opgelopen tot acht punten, maar dat is DOVO die al drie wedstrijden op rij gewonnen heeft. Donkere wolken pakken zich samen boven het eerste elftal van SV Marken en dat terwijl het tweede draait als een 'tierelier'. Na een klinkende 1-6 overwinning staan die aan kop in de reserve 1ste klasse. Het is niet te hopen voor deze jongen dat zij straks het slachtoffer worden van de wanprestatie van de hoofdmacht, maar ik ben bang van wel.....
    Opstelling Barendrecht: Patrick Pak, Ruud Langenberg, Rafael Andrade, Steffen van der Linden, Niels Rooders, Marcel Brienen, Germain Akkermans (90. Alex Ruytenberg), Rob Langenberg, John Powel (81. Michel Visser), Mounir 'L Fathi en Jan van der Lugt
    Opstelling SV Marken: Eelco Zeinstra, Ghames El Yacobi, Tuan Truong Minh, Paul Michielsen (27. Michael Visser), Michel Karemaker, Patrick Zwartjes (59. Philip de Leeuw), Tijs Klaver, Erik Homan, Marchanno Schultz, Henk Abercrombie en Sylvan Martha (59. Ferry Sarabi)
    Scheidsrechter: J.M. Bakker (Ermelo)