• Marken verliest in Aalsmeer

Na het debacle van vorige week, 5 tegen goals in 17 minuten, moest er vandaag aangetreden worden in de uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer. Onder winterse omstandigheden, barre kou en een harde oostenwind dwars over het veld, tribune stond met de wind in de rug, werd er rond half drie afgetrapt tegen middenmoter FC Aalsmeer.

De scheidsrechter van dienst deze middag was "oud" prof Roelof Luinge die met dit "partijtje" weinig moeite had al nam hij soms wel vreemde beslissingen en/of opmerkingen aan de spelers.
    De eerste en tevens de enige mogelijkheid was al in de 6de minuut voor Marken, een schot van de zijkant door Kevin Giele werd uitstekend gepareerd. Direct hierna was het de beurt aan de thuisploeg maar ook zonder succes. Veel gebeurde er verder niet in de begin fase en leken beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Pas tegen het halfuur spelen was Aalsmeer voor het eerste echt dichtbij de openingsgoal, een diepe bal waarbij de keeper van Marken uit zijn goal was gekomen werd vanaf de zijkant ingeschoten maar door Dominic Zeeman op de lijn gekeerd. Een paar minuten later een afstandsschot van zo'n 16 meter door Aalsmeer die maar net over de goal ging. Marken creëerde zoals eerder gezegd geen mogelijkheden maar stond ook niet onder druk. Toch viel 6 minuten voor de thee onverwacht een volledig onnodige tegen goal. Bij het opkomen leed Calvin den Boer balverlies op de  helft van de tegenstander en werd de bal direct diep gespeeld en zuiver binnen geschoten door Calvin Koster 1-0. En in de slotminuut verdubbelde de thuisploeg de marge bijna maar werd een counter slecht uitgevoerd en hield Yort Willems zijn doel verder schoon.
    Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf en kreeg de thuisploeg in de eerste tien minuten drie prima mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. In de 2de minuut een schot van zeer dichtbij over, in de 8ste minuut een kopbalbal van dichtbij op de buitenkant van de paal en tot slot in de 9de een intikkertje net naast. Rond de 10de minuut was Marken dreigend met een diagonaal schot vanaf de rechterkant door Leon Schipper die over werd getikt. De volgende mogelijkheid was weer voor Marken in de 18de minuut toen Kevin Giele net iets tekort kwam uit een voorzet van Youran Burggraaf. Maar een minuutje later werd de wedstrijd al vroeg beslist, een voorzet vanaf de rechterkant werd door Lilinho Martins vanaf 16 meter onhoudbaar in de kruising geschoten 2-0. Direct na deze domper werd Sebastiaan Peereboom naar de kant gehaald door de weer aanwezige hoofdtrainer Dooijeweerd en vervangen door de meer aanvallend ingestelde Michiel Appel. In de 22ste minuut was er bijna de aansluitingsgoal maar uit een vrije schietkans schoot Youran Burggraaf tegen de alerte keeper van Aalsmeer aan. In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er vrijwel niets meer, Marken ontbrak het aan aanvalskracht en de thuisploeg loerde op counter mogelijkheden. Marken speelde in deze fase zeer matig en leed onnodig balverlies en met name Kevin Giele kwam niet langs zijn tegenstander(s). Wederom verlies en met nog acht wedstrijden te gaan zal het zeer moeilijk worden om de rechtstreekse degradatie nog te ontlopen. Volgende week thuis tegen Sportlust’46 en een week later het cruciale duel uit tegen Vitesse Delft. Staat nu op 6 punten……….wordt het 9 of 3 punten !!!