• Vierde nederlaag op rij voor SV Marken

Mede door het verlies van afgelopen week tegen OSV stond er vandaag niets meer op het spel behalve het sportieve resultaat. Bij Marken ontbraken Ramon Veerman en Arno Boes wegens blessures en maakte Luke de Waart zijn debuut als basisspeler. De wedstrijd was nauwelijks begonnen en de 1-0 stond al op het scorebord ver bovenop de kantine. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Mark Hondius binnen gegleden. Beide partijen begonnen verder behoudend aan deze partij en rond het kwartier spelen was er wat actie voor de beide doelen. Eerst was er een mogelijkheid voor Marken, schoot de thuisploeg van dichtbij over en werd een schot van Leon Schipper geblokt. Halverwege het eerste bedrijf kwam Marken op gelijke hoogte, een voorzet vanaf de rechterkant door Jeffrey Schilder werd door Sebastiaan tegendraads binnen gelobd 1-1. Direct hierna een schot vanaf links door Leon Schipper en werd er bij Marken een bal van de lijn gehaald. De wedstrijd was redelijk in evenwicht al was Marken de iets beter voetballende ploeg. Nadat Luke de Waart in de 41ste minuut bijna door de verdediging brak kwam de thuisploeg een minuut later op voorsprong. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft met een diagonaal schot van Alpay Alarslan 2-1. Marken kreeg hierna nog wel een mogelijkheid maar de score bleef 2-1 en dus tevens de ruststand.
    Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf en weer was het de thuisploeg die al snel zeer dreigend was. De intenties waren al snel duidelijk dat Jong Holland voor de volle winst ging met een paar goede mogelijkheden in de eerste fase van de tweede helft. Net na een uur spelen werd Rick Boes binnen de lijnen gebracht voor Sebastiaan Peereboom om meer druk naar voren te kunnen zetten. Maar het was de thuisploeg die in de 66ste minuut met een lob dichtbij een doelpunt was. In de 70ste minuut werd Stephan Plat vervangen door Dominic Zeeman en een minuut later viel de 3-1. Een aanval door de midden werd vanaf de linkerkant door Mark Hondius diagonaal binnen geschoten. Marken kreeg geen enkele grip meer op het spel van de thuisploeg al schoot Luke de Waart uit een corner net naast en kopte Rick Boes via de bovenkant van de lat over. In de 84ste minuut werd balverlies van Jan Pieter van der Vis afgestraft, 4- 1, en drie minuten later stond de 5-1 en tevens eindstand op het scorebord uit een prima aanval. Beide goals werden gemaakt door Alpay Alarslan waarmee hij een hattrick scoorde. Marken had zich zeker de tweede helft van zijn slechtste kant laten zien en had een matige partij op de mat gelegd en werd daardoor in feite van de mat gespeeld. Met nog één wedstrijd te gaan waarin de tegenstander Monnickendam kampioen kan worden, zij moeten wel winnen, zit de competitie 2018/2019 er alweer op met een zeer teleurstellende slotfase waarin de laatste vier partijen werden verloren. Misschien volgende week nog een apotheose……
    Volgende week dus de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen vv Monnickendam,