• SV Marken MO15-1 kampioen!

  Op 7 december 2019 werd SV Marken MO15-1 kampioen in de eerste klasse. Een uitstekende prestatie! SV Marken feliciteert dit team van harte hiermee!

  Onderstaand een mooi verslag:

   

  Al om half negen stond de wedstrijd tegen onze concurrent Kadoelen op het programma. Alhoewel we ruim mochten verliezen was het voor onze meiden een spannende kampioenswedstrijd.

   

  De beslissende wedstrijd

  Na een aantal kansen van de thuisploeg maakten wij uit de derde keer dat we gevaarlijk voor doel kwamen de heerlijke 0-1. Daarna bleven de bovenliggende ploeg. De 2e helft ging gelijk op echter de scheidsrechter was de twaalfde extra man. Hij floot alles tegen. Wij lieten ons niet gek maken en bleven ons spel spelen. Dit resulteerde in een paar 100% kansen waar we eigenlijk de 2e hadden moeten maken. Daarom bleef het spannend tot het einde. Na 5 minuten blessuretijd floot hij af! De euforie was binnen als buiten het veld groots!!!

   

  Eerste hoofdprijs

  Na vijf seizoenen heeft dit team eindelijk haar verdiende eerste hoofdprijs binnen. Vier seizoenen achter elkaar hebben we net naast het kampioenschap gegrepen, met daarbij de evenaring van het aantal tweede plekken van Joop Zoetemelk in de ronde van Frankrijk.

   

  Geïnspireerd door Kelly & Daphne

  Onder leiding van de huidige hoofdtrainer is begin 2014 de kern van dit elftal begonnen met voetballen. Dit mede geïnspireerd door een bezoek van Kelly Zeeman en Daphne Koster aan basisschool de Rietlanden in oktober 2013.

   

  Na een half seizoen trainen werd op 23 augustus 2014 de eerste officiële wedstrijd gespeeld. Gevolgd door de eerste competitiewedstrijd in september. Op 1 november 2014 werd de eerste overwinning behaald. Met in een de winterstop uitgebreide selectie eindigde we in het voorjaar als middenmoter in de competitie.

   

  Het volgende seizoen werden we in de tweede en eerste klasse nipt tweede, tweemaal achter Zeeburgia. Met toernooiwinst bij Delta Sport en op ons eigen Markermeertoernooi werd reikhalzend uitgezien naar het volgend seizoen.

   

  Door het enthousiasme en het succes van onze meiden waren vier meiden geïnspireerd om in het derde seizoen bij ons te komen voetballen. Ook werd de technische staf uitgebreid met een nieuwe trainer. Het eerste seizoen op een groot veld werden wederom afgesloten met tweemaal een tweede plek, ditmaal in de tweede klasse.

   

  Na onze acteerprestaties in het begin van het vierde seizoen, voor het promotiefilmpje van de KNVB, werd weer een tweede plaats behaald, nu achter Volendam. Sportief hoogtepunt was onze deelname aan de hoofdklasse in het voorjaar van 2018. Na een stroef begin, sloten we de competitie in een onderling duel tegen Spakenburg af met een knappe achtste plaats.

   

  Met een nieuwe spits als aanwinst werd in de eerste seizoenshelft als MO15 wederom een knappe tweede plaats bemachtigd. De tweede helft van het seizoen werd in de eerste klasse met een vierde plaats afgesloten. Sportief gezien lijkt dit minder maar als je in een moeilijk seizoenshelft kan laten zien wat je als speelster en als team binnen en buiten het veld waard bent, dan is dit iets om zeer trots op te zijn. Als toetje mochten we van de KNVB, als dank voor onze eerder acteerprestaties, naar de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje leeuwinnen.

   

  In de afgelopen jaren zijn jullie gegroeid van meisjes bij Marken ME1 tot Marker meiden onder de 15. Jullie hebben jezelf als individu ontwikkeld zowel technisch als mentaal. Snelheid, kracht, techniek, onverzettelijkheid en tactisch inzicht zijn voorbeelden van kwaliteiten die jullie jezelf eigen hebben gemaakt.

   

  Het meest trots zijn wij hoe jullie je als team hebben ontwikkeld. Het plezier om met elkaar te voetballen en de wil om met elkaar te willen winnen spat ervan af. Een collectief, met elkaar voor elkaar strijdend voor een zo goed mogelijk resultaat. Met vaak goed voetbal. Wedstrijden spelen met intensiteit, gesteund door een vaste technische staf en een groeiende supportsschare.

   

  Op deze voetbaltaart ontbrak alleen nog het allerhoogst haalbare voor iedere voetballer op Marken: een rit als kampioen op “de kar” door Marken.  Aan het begin van dit najaar hebben we ons dit expliciet als doel gesteld. Elke wedstrijd hebben jullie hiervoor gestreden. Met vandaag het resultaat: KAMPIOEN VAN DE 1e KLASSE.

   

  Als technische staf zijn wij trots om deel uit te maken van dit voetbal avontuur.

   

  Trainers en leider van Marken MO15:

  Pieter de Groot

  Leon Schipper

  Albert van Veen