• Perspectiefvol punt

    Na een weekje rust, inhaal/beker weekend, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen SV Zandvoort op het programma.
    SV Marken begon met overtuiging aan de wedstrijd onder werkelijk ideale omstandigheden en kwam in de achtste minuut al op een 1-0 voorsprong uit een prima aanval en een steekpas van Kevin Giele op Luke de Waart die met een lob de keeper van Zandvoort verschalkte.  De feestvreugde duurt maar kort want twee minuten later werd de 1-1 door Raymon Lagerburg die uit een counter simpel tegen de touwen schoot. Kort na deze toch wel tegenvaller leek SV Marken weer op voorsprong te komen maar de 2-1 van Luke de Waart werd wegens buitenspel afgekeurd. Direct na deze afgekeurde goal werd de 1-2 op het scorebord gezet door Nigel Berg waaraan ook een buitenspel luchtje zou zitten. De fase hierna ging het spel wat over en weer waarin Zandvoort de iets boven liggende partij leek en vaak voor de lange bal koos. In de 26ste minuut werd de stand weer gelijk, Dominic Zeeman werd de diepte ingestuurd en alleen voor de doelman schoot hij beheerst de 2-2 in het doel. Een minuut of vijf later kwam Luke de Waart vrij voor de goal uit een voorzet van Kevin Giele maar kreeg de bal niet tussen de palen. SV Marken bleef goed partij bieden aan het voor SV Marken altijd lastige Zandvoort. Veel mogelijkheden werden er niet weggegeven behoudens een afstandsschot dat ver over ging en een vrije trap randje zestien recht voor de goal maar zonder gevaar. Het was wederom de thuisploeg dat in de 41ste minuut weer op voorsprong kwam. Uit weer een schitterende aanval schoot Kevin Giele diagonaal de 3-2 tegen de touwen uit een steekpas van Arno Boes.  Een minuut later werd de stand alweer bijna gelijk getrokken maar de kopbal van zeer dichtbij werd uitstekend gestopt door keeper Wesley Uithuisje. Na een minuutje extra tijd floot scheidsrechter van den Broek voor de rust en ging SV Marken met een voorsprong aan de thee en kon het publiek terug kijken op een zeer vermakelijk en enerverend eerste bedrijf.
    SV Marken begon zoals te verwachten was ongewijzigd aan de tweede helft. De beginfase verliep zeer moeizaam voor de thuisploeg waarin ook de keeper van SV Marken ook nog even geblesseerd op de grond had gelegen maar kansen of mogelijkheden werden er niet weggegeven. Pas rond het uur spelen kreeg Zandvoort de eerste corner te nemen en stond SV Marken licht onder druk. In de 57ste minuut was Zandvoort al eerder op gelijke hoogte gekomen 3-3 uit een vrijetrap van Jeffrey Sam-Sin die zwabberend de goal in ging.  Halverwege het tweede bedrijf stopte eerst de keeper van SV Marken een vrije trap en bleef hij de speler die alleen op hem af kwam de baas en zo hield hij SV Marken in de wedstrijd. SV Marken creëerde vrijwel niets voor de goal van Zandvoort en bleef daardoor onder druk staan maar hield wel stand. Ruim een kwartier voor tijd moest de licht geblesseerde Bart Schipper naar de kant en kwam Niels van Veen binnen de lijnen. In de 76ste minuut werd een overtreding op Guido Boes bestraft met een penalty. Dit buitenkansje werd benut door Luke de Waart en weer kwam SV Marken, voor de derde keer, op voorsprong 4-3. Een aantal minuten later een lichte overtreding van Tijs Klaver en ook nu vond de scheidsrechter dit een penalty. Deze werd ook feilloos benut door Bud Water 4-4. In de 82ste minuut kreeg Luke de Waart nog een vrije schietkans om de overwinning binnen te slepen maar helaas lukte dit niet. Drie minuten voor tijd kwam Zandvoort met 10 man te staan, na twee keer geel. In de blessuretijd was Zandvoort nog zeer dichtbij de overwinning maar vrij voor de goal werd de bal ver over het doel geschoten. Een smet op deze wedstrijd was dat Arno Boes in de 93ste met rood naar de kleedkamer werd gestuurd wegens waarschijnlijk onophoudelijk gemekker tegen de scheidsrechter. Zo jammer en volledig onnodig. Timo Zondervan mocht in de 95ste minuut man of the match Luke de Waart nog even komen vervangen. Na zeven minuten extra billen knijpende minuten floot scheidsrechter van den Broek voor het einde van deze zeer enerverende en perspectief gevende voetbalwedstrijd.

    Volgende week zaterdag geen wedstrijd, zaterdag 12 november staat de thuiswedstrijd tegen FC Weesp op het programma, aanvang 14.30 uur.

    Met vriendelijke sportgroet, Aris Uithuisje sr.