• Kostbare driepunter

21 december, het restant van de gestaakte wedstrijd op 7 december jl.  Met de klok op 23 minuten werd er begonnen met een ingooi van Marken op de helft van HBOK. Bij Marken was er een mutatie in de basis elf, Luke de Waart startte in plaats van Ramon Veerman. Binnen vijf minuten spelen kreeg Marken al een levensgrote kans toen Luke de Waart uit een prima aanval vrij voor de goal werd gezet. Een minuut later was Rene Commandeur dicht bij een doelpunt maar hij kwam net iets tekort. HBOK was in de slotfase een aantal keer zeer dreigend met afstandsschoten en een mogelijkheid van dichtbij werd door keeper Jeffrey Koreman overgetikt. Na twee minuten blessuretijd, dus totaal 25 minuten spelen, floot scheidsrechter E. Dam voor de rust.
    Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en het eerste kwartiertje gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen. De thuisploeg leek iets dreigender maar dat kwam ook omdat Marken zich terug liet dringen. Nog net binnen het uur spelen was Marken tot twee keer toe dichtbij een goal. Eerst werd een schot van Luke de Waart tot corner verwerkt en uit deze corner werd de bal net over het doel gekopt. In de 63
    ste kopte Marken uit een corner nog net naast maar een minuut later was het wel raak. Rene Commandeur rondde een individuele actie met een diagonaal schot prima af: 1-2. Na deze bevrijdende goal was het de beurt aan de thuisploeg met een paar kleine mogelijkheden en raakte Marken de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. In de 78ste minuut kwam Ramon Veerman in het veld voor Luke de Waart om weer meer grip op de wedstrijd te krijgen maar de lukte niet erg. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd kroop Marken door het oog van de naald toen een snoeihard schot van dichtbij via de keeper en de paal het veld weer insprong. Ruim in de blessuretijd ging een gevaarlijk schot van HBOK maar net voorlangs maar Marken bleef geconcentreerd verdedigen en bezweek niet. In de 95ste minuut floot scheidsrechter Erwin Dam eindelijk voor het einde van de wedstrijd en waren de kostbare drie punten veiliggesteld. Een prima resultaat om de winterstop mee in te gaan.
    Zaterdag 25 januari 2020 gaat de competitie weer verder met de wedstrijd uit tegen Purmersteijn dat op dit moment de ranglijst aanvoert.
    Ik wens u allen prettige feestdagen en een gezond 2020.