• Monnickendam we komen er aan!

Het is zover, we zijn weer gedegradeerd! Een dieptepunt in de bijna 60-jarige historie van SV Marken.
    Al heel snel was duidelijk dat SV Marken geen laatste strohalm zou grijpen in de strijd tegen de degradatie. In de achtste minuut was het namelijk Arno Buijs die WV-HEDW op een 0-1 voorsprong bracht. Maar in de tegenaanval was het Evans Koomson die in twee instanties de gelijkmaker binnenschoot. En hiermee zijn de belangrijkste momenten van de 1e helft meteen vermeld.
    De tweede helft was nog geen tien minuten onderweg toen WV-HEDW het lot van SV Marken vanaf de stip bezegelde. Hans Schakel schoot de strafschop formidabel achter de kansloze Jan Evenboer. In de slotfase leek SV Marken nog een heuse afstraffing te krijgen. Via opnieuw Schakel en Martin Steenvoorden liepen de Amsterdammers uit naar 1-4. In de laatste minuut mocht Evans vanaf de stip nog iets terug doen. Ditmaal faalde hij niet vanaf elf meter. Door deze 2-4 nederlaag degradeert SV Marken binnen één jaar twee keer. Een jaar geleden kruisten we nog de degens met FC Lisse en in september zullen we dat moeten doen met Castricum, EVC en misschien nog wel het ergst: Monnickendam.....
    Opstelling SV Marken: Jan Evenboer, Erik Teerhuis, Eric Teteh, Pieter de Groot (72. Remco Roos), Bart Honingh, Evans Koomson, Tijs Klaver, Ronald van Altena, Michiel Appel (46. Niels Rietvelt), Matthijs Kaars en Felix Amekudzi
    Opstelling WV-HEDW: H. Hoeksema, Rutger Arendhorst, Mark Schol (84. Jente van der Heide), Donato di Leva, Ayala van Empel, Julius Egan, Hans Schakel, Arno Buijs (75. J.P. Dreven), Frank de Lange, Martin Steenvoorden en Sietze van Seijen
    Scheidsrechter: C.B. van Duijn (Katwijk)